ugrás a tartalomhoz

Archívum - Nov 20, 2011

Fancybox + php-s file-listázás + sok kép = browser crash

Creative · 2011. Nov. 20. (V), 15.37
Üdv

Egy olyan problémával kapcsolatban kérnék segítséget, mellyel gondolom, páran már összefutottak. Tehát adva vagyon egy fancybox, meg egy mappa, pár jó minőségű képpel (szám szerint 29).
Egy oldalon függvénnyel behívom rejtett divbe a kért könyvtár tartalmát, s linkre kattintva bejön az adott galéria. Valamiért viszont egyszerűen nem boldogul ennyi képpel, ha ilyen jó minőségűek (s fájlméretűek is). Nincs valami megoldás, függvényoptimalizálási mód, képoptimalizálás generálás közben, vagy bármi, amivel ki lehetne küszöbölni ezt a hibát?

A fancybox behívása s a rejtett div hozzá:
<ul class="ered">
  <li><a href="<?php echo _URL; ?>fancybox/photos/2009/tournament_001.jpg" rel="gallery2009" class="fancy">Képgaléria 1</a></li>
</ul>
<div style="display:none;">
  <?php slideLoad(_DOCROOT . '/' . $forras09, _URL . $forras09); ?>
  <?php slideLoad(_DOCROOT . '/' . $forras10, _URL . $forras10); ?>
</div>
A behívó függvény, ami a galéria tartalmát generálja:
function slideLoad($path, $link) {
  $dir_handle = @opendir($path) or die("Unable");
  while ($file = readdir($dir_handle)) {
    if($file != "." && $file != "..") {
      echo "\t\t\t\t\t\t\t" . '<a rel="gallery2009" href="' . $link . $file . '" class="fancy"><img class="load" src="' . $link . $file . '" alt="" /></a>' . "\n\r";
    }
  }
  closedir($dir_handle);
}
Előre is köszönöm a hozzászólásokat !

C.
 

Weblabor fórum - hogy működik?

Pepita · 2011. Nov. 20. (V), 14.52
Sziasztok Mesterek!
Még semmi sem biztos, de lehet, hogy csinálnék egy fórumozós felületet, amit olyasmi - szerintem nagyon jó! - egymásnak válaszolós rendszerben szeretnék, mint itt. Ha nem titok, kérlek osszátok meg velem (és talán más érdeklődőkkel is) az itteni fórum adatbázisos- és megjelenítési rendszerelvét, legalább elvi szinten; és/vagy segítsetek elindulni.
Terveim szerint a hozzászólások (minden témáé) egy adattáblában lennének, vhogy így:
user_id : aki írta;
tema_id : amelyik témához;
valasz_id : ha ez egy válasz, akkor annak a hozzászólásnak id-je;
id : ennek a hozzászólásnak az azonosítója;
content : maga a duma;
stb. : ha valamit még kihagytam volna.

Kérdéseim:

1. Melyik helyes(ebb), ha (megjelenítéskor) egyszer lekérdezem a táblát a tema_id-re, elmentem tömbbe, és azzal, hogy ki-kinek válaszolt, az eredménytömbön belül keresgélek; vagy:
lekérdezek tema_id-re úgy, hogy valasz_id legyen üres, megyek végig a tömbbön és mindegyik elem "kiírása" után indítok egy lekérdezést, hogy van-e rá válasz, ha van, azokat új tömbbe, stb..., addig a mélységig, amíg kell. Tehát a sok lekérdezés, vagy a nagy (többdimenziós) tömb? (Megvallom, pont az a bajom, hogy erre a nem-tudom-milyen-mélységű dologra szép fv-t írni nincs ötletem.)

2. Ha ilyesmi elrendezést szeretnék, mint itt (válaszok mélység szerint kicsit "jobbrább"), azt elfogadható megoldásnak tartjátok-e, hogy amikor a hozzászólás kiírása éppen fut, akkor úgyis "tudom" a "mélységét", egyszerűen a div-hez írom: style="left: mélység*valami" ?

Elnézést, egy kicsit(?) kuszán fogalmaztam, de hátha valaki érti...
Válaszaitokat előre is köszönöm.