ugrás a tartalomhoz

Archívum - Nov 12, 2011

FTP felhasználó átirányítása egy központi helyről egy alszerverre.

mapdesign18 · 2011. Nov. 12. (Szo), 17.26
Üdvözletem!

Van három Debian alapú linuxos szerverem, ebből egy központi és a többi alszerver. Az alszerverek rendelkeznek egy PureFTPd nevű FTP szerverrel.

Az FTP autentikáció az alszervereken unix user alapon történik, viszont a központi szerveren egy adatbázisban (MySQL) megtalálható, hogy melyik user melyik alszerverhez tartozik (IP cím).

Azt szeretném elérni, hogy a felhasználóknak ne kelljen az alszerverek IP címeit külön-külön beírniuk, hanem egy központi címről belehessen csatlakozni (pl.: ftp.akarmi.hu).

Tehát:
-----
1. Becsatlakozás az "ftp.akarmi.hu" címre.
2. Felhasználói név bekérése.
3. Felhasználói név alapján eldöntjük, hogy hova tartozik a felhasználó és valahogy átirányítjuk a megfelelő alszerverre + elküldjük a felhasználói nevet, hogy ne kelljen újra megadni.
4. A kapcsolat átirányítva, bekérjük a jelszót.
5. A kapcsolat létrejött, mehet a munka.
----

Nos találtam egy "FTP relay" nevezetű kis programit az sf-en, ami egy kis fejlesztéssel jól működne. A problémám csak az, hogy hogyan irányítsam át konkrétan a kapcsolatot a másik szerverre, hogy ne a központi szerver közvetítésével menjenek át az adatok?

Íme a kód:
http://sourceforge.net/projects/ftprelay/

Egyébként leginkább ezt PHP segítségével szeretném megvalósítani, így ezért is írtam a PHP fórumra.

Eddig az alábbi kulcsszavakra keresgéltem, kevés sikerrel:
- ftp route
- ftp routing
- ftp relay
- ftp user redirect
- ftp nat

Ha esetleg valakinek volna ötlete, hogy merre felé kezdjek indulni, kérem írja meg.

Köszönöm!
 

Weblabor hackathon 2011

Török Gábor · 2011. Nov. 12. (Szo), 13.12

Régóta hiányolsz egy funkciót a Weblaborról? Van egy elképzelésed, amit megvalósítanál? Szívesen együtt kódolnál a közösség többi tagjaival? Csatlakoznál Tikuhoz a Weblabor 2012-es mockupjának kidolgozásában? Gyere el december 10-én, szombaton a Weblabor hackathonra!

Crossbrowser HTML5

mahoo · 2011. Nov. 12. (Szo), 08.29
Sziasztok, kérdésem az lenne, hogy ma milyen lehetőségek (js) állnak rendelkezésre a crossbrowser HTML5 megvalósítására.

Megtáltam a html5shiv-et ami a html tag-ek cseréjét kezelését oldaja meg. Ez jó is, de gondolom ez nem elég. Mi van a CSS-sel és egyéb html5 által nyújtott új lehetőségekkel?

Meg lehet mindent oldani js-tel? IE6 részemről felejtős, de a többi böngészőre jó lenne egy optimalizált kód.

Természetesen találtam egyéb js fájlokat, ami ezt tudja, vagy azt tudja... de olyat eddig nem amely(ek) minden problémát megoldana(k).

Nektek van valami bevált módszeretek, kiegészítő js fájlok melyeket használtok?
 

Chrome smoothscroll probléma

Blackfriar · 2011. Nov. 12. (Szo), 07.04
Sziasztok !
Lehet, hogy csak nekem újdonság, de egy többsoros select ablakban történő görgetés során egyedül (!!!!) a Chrome hibázik, bizonyos elemeket átugrik, azaz nem működik a smoothscroll és ezt a lehetőséget nem is lehet beállítani nála.
Mindez azért különösen furcsa és érthetetlen, mert a 15-ös verziónál tart a Chrome. Ez egy vicc ! A problémát megoldó extension-t ugyan le lehet tölteni, de persze nem a Google oldaláról. :-))