ugrás a tartalomhoz

Archívum - Nov 14, 2011

Minek neveznétek? (a kérésekre lefutó php kódokat)

inf · 2011. Nov. 14. (H), 15.58
Van egy kis gondom az elnevezésekkel:

A process is an executing instance of an application. For example, when you double-click the Microsoft Word icon, you start a process that runs Word. A thread is a path of execution within a process. Also, a process can contain multiple threads.

Ez alapján a php.exe egy Process, és az egy-egy kérésre lefutó kódok mind-mind egy-egy Thread-et alkotnak.

Ez az elnevezősdi nekem a cachelés miatt fontos. Amikor egy-egy kérésnél a Bootstrap felépíti a környezetet, meg konfigurál ezerrel, az egy csomó erőforrást felemészt. Ezt szeretném megspórolni, úgy, hogy lementem a Bootstrap utáni állapotot, majd egy új kérésnél visszatöltöm azt (osztályokkal együtt).

Valahogy így gondoltam el a nevezéktant:

interface Thread
{
	public function run();
	public function recover(RecoveryPoint $recoveryPoint);
	public function getEnvironment();
}

interface RecoveryPoint
{
	public function save();
	public function load();
	public function getEnvironment();
}
Mondjuk ha a Thread nem talál visszaállítási pontot, akkor lefut a Bootstrap, és létrehoz egy visszaállítási pontot, ha viszont talál, akkor onnan tölti be az osztályokat és az aktuális környezetet, nem pedig egyesével a fájlrendszerből.

Kérdés, hogy jók e ezek az elnevezések? (Mindenesetre én jobbnak találom őket, mint a Zend Framework-ben a BootstrapBootstrap-et...)
 

Már a DIV sem jó?

H.Z. v2 · 2011. Nov. 14. (H), 09.40
Joó Ádám küldött be egy linket de az eredeti témát nem szeretném szétoffolni.
A szövegben van egy rövidke "életkép" és nem tudom eldönteni, hogy csak a poén kedvéért írta a szerző vagy komolyan lehet venni és már a DIV is "tiltólistás", mint pl. a formázási célból használt táblázatok.
Szóval hogy van ez? A DIV használatát is célszerű elkerülni?
 

CSS könyv

Karvaly84 · 2011. Nov. 14. (H), 06.20
Sziasztok, CSS Best Practice témakörben keresnék könyvet magyarul, főleg azok a dolgok érdekelnek amik a relatív méretekre vonatkoznak, mert nem értem egyenlőre mi az értelme a 0.84em-nek amikor az még pixelben is 4 tizedes ha az alap 16 pixelből indulunk ki. Szóval ilyen és ehhez hasonló témákról olvasgatnék részletesebben, valaki tudna támpontot ez ügyben?