ugrás a tartalomhoz

Archívum - Jún 24, 2010

HTML5 Rocks!: A resource for open web developers

Török Gábor · 2010. Jún. 24. (Cs), 15.16
HTML5-tel foglalkozó kikötőt nyitott a Google webfejlesztők részére
 

Mensch -- A coding font

Török Gábor · 2010. Jún. 24. (Cs), 14.53
Betűtípus programozáshoz
 

univerzális website mag

neogee · 2010. Jún. 24. (Cs), 12.55
Sziasztok, egy eléggé érdekes és bonyolult kérdésem van...
Arról van szó, hogy készítettem egy olyan tulajdonképpen alkalmazás magot, a legalapvetőbb osztályokkal, aminek a segítségével egy weblaphoz tartozó elemi műveleteket meg tudok valósítani, és ehhez csak be kell másolni a könyvtárszerkezetet az új projekthez, és amennyiben el vannak készítve a nézetek, már van is bejelentkezés, automatikusan azonosítja a felhasználó csoportját a cucc, minden megtekintéskor, és ebből adódóan van benne alapból jogkezelés is.

Ez eddig mind szép és jó, működik is gyönyörűen. A probléma ott kezdődik, hogy ügye általában egy portálhoz mindenképpen tartozik egy adminisztrátori felület is, ami gyakran egy másik alkalmazás ami ugyan azon az adatbázison dolgozik mint amelyen maga a portál vagy weblap is. Itt kezdődnek a bajok, méghozzá először adatbázis szinten. Tartozik ehhez a "maghoz" egy jól szituált DB szerkezet is, és az objektumok ezen a táblaszerkezeten végzik az ő kis munkájukat. Na de ha ehhez hozzákapcsolok egy admin felületet, akkor annak is kell ugyanaz a mag, és ugyanez a táblaszerkezet. Ez azért jelent problémát, mert ügye az adminisztrációs felületen más jogosultságok oszthatók ki mint magán a weboldalon, és nem akarom keverni őket. ellenben azt sem szeretném, hogy más nevet adok az admin felülethez tartozó tábláknak, pl.: admin_priv stb.. , hiszen akkor az azt jelenti, hogy a programozásba is át kellene írni a lekérdezéseket.
Az tűnhet még jó megoldásnak, hogy az adminisztrációs felületet mivel külön alkalmazás, ezért külön adatbázisban tárolom a hozzá tartozó táblaszerkezetet, de ez meg azért nem jó, mert sokan minimális tárhelyet regisztrálnak, és sok helyütt csupán egy darab adatbázis jár ezekhez a tárhelyekhez.

Szóval erre a kis problémára várom a javaslatokat, gyakorlatilag bármilyen megoldás érdekel, ha valakinek nem tiszta, nagyon szivesen megosztom akár a forrás egészét akár az adatbázis szerkezetet is veletek. :)
Előre is köszi a helpet!
 

PHP file listázás

unregistered · 2010. Jún. 24. (Cs), 10.00
Hello!

Olyan gondom van hogy van egy mappa amiben benne vannak file-ok. Ezeket a file-okat kilistázza egy php az oldalon.

Kód:

<?php  		
	$location = 'mappa';
	$dir = opendir($location);
	$file = readdir($dir);

	while ($file !== false) {
	 	 echo $file . '<br />';
	}
	closedir($dir);	 
?>
A problémám az, hogy miért nem filenév hanem módosítási idő szerint listázza ki?
Hogy oldom meg hogy filenév szerint listázza? Vagy ez server beállítás?

Előre is köszönöm!
 

JSKB: JavaScript Knowledge Base. Shrinking your code via BrowserScope and Caja

Joó Ádám · 2010. Jún. 24. (Cs), 09.20
JS kód további optimalizálása fordításkor