ugrás a tartalomhoz

Archívum - Jún 2, 2010

Fancybox hiba IE-ben

paal · 2010. Jún. 2. (Sze), 23.13
Sziasztok!

Egy Drupal alapú oldalba illesztettem be Fancybox megjelenítőt.
Win7/IE8-ban a Youtube-os video nem jelenik meg a layerben, cserébe eldob az oldalra. A Tips & Tricks oldalon van rá példa (4. Show youtube clips), hogy is kell ezt. Az jól isműködik IE-ben.

Miért nem jó nekem? Nem találtam semmi, külön IE-re vonatkozó kódot a példa oldalon.

Köszi, Pali
 

Focus, tabIndex and behavior of browsers

Török Gábor · 2010. Jún. 2. (Sze), 22.27
Hogyan kezelik a böngészők a tabindex attribútumot
 

A legjobb módszer email címek validálására

RoliSoft · 2010. Jún. 2. (Sze), 16.35
Email címek validálása és a létezésének ellenőrzése megerősítő email nélkül
 

Hogyan telepítsünk Google Closure-t Eclipse alá, avagy út a „helloworld”-ig

toxin · 2010. Jún. 2. (Sze), 16.19

A bejegyzés apropóját ebben a hónapban aktualizált, és általam tegnap beszerzett Closure: The Definitive Guide c. könyv adja, melynek első, Introduction to Closure fejezetét 5 azaz öt óra alatt sikerült – Eclipse alól ill. alá – abszolválnom. Ezt az időt szeretném megspórolni és 10 percesre redukálni annak, aki hasonló fába szeretné vágni fejszéjét. Magyarán a következőekben egy gyors telepítési útmutató következik Win7, Google Closure és Eclipse témakörben.

CSS3 Stacks Experiment

Joó Ádám · 2010. Jún. 2. (Sze), 14.53
OSX stack tisztán CSS-sel
 

Fényképek "védelme"

fchris82 · 2010. Jún. 2. (Sze), 09.50
Van egy cég, ami nagyságrendileg kb 10 000 terméket forgalmaz. Mindegyikről készít leírást és legalább 1 fényképet, az utóbbit Photoshopban előkészítik, "javítják", majd feltöltik az adatbázisba - nem kevés munkával. A probléma az, hogy több konkurencia is jól láthatóan tőlük lopja a szövegeket és a képeket is. Pl helyesírási hibák is megjelentek más oldalakon.

Nyilván neten nehéz védeni bármit is, főleg úgy, hogy a zavaró vízjeleket szeretnénk elkerülni, mert fontosnak tartjuk, hogy a termék nagyban, jól látható legyen a vásárlóknak.

Eddig az alábbi ötleteket szedtem össze:
- Alapból 2 nagy kép készülne: egy jól láthatóan vízjelezett és egy annyira nem láthatóan, hogy erős PS manipulálás után is csak halványan jönne elő, hogy van ott vmi (tehát ha nem tudod, hogy mit kell keresni és hol, észre sem veszed az eredeti képen)
- Referer ellenőrzés
- Logolás IP és session alapján. Ha egy vásárló az 100. terméket nézi, másfél órája, és folyamatosan a "termék keresése" --> "termék oldal" --> "termék keresése" ...