ugrás a tartalomhoz

A legjobb módszer email címek validálására

RoliSoft · 2010. Jún. 2. (Sze), 16.35
Email címek validálása és a létezésének ellenőrzése megerősítő email nélkül
 
1

Sajnos ez sem tökéletes

Poetro · 2010. Jún. 2. (Sze), 17.32
Ugyanis a 2822-es RFC megenged úgynevezett Quoted strings szöveget a local-part-ban. Ennek következtében a következő email címek is teljesen validok, az már viszont más kérdés, hogy egyes email kliensek, illetve szerverek kezelik-e őket:
  • "Abc\@def"##kukac##example.com
  • "Fred\ Bloggs"##kukac##example.com
  • "Joe.\\Blow"##kukac##example.com

Viszont ezeket a reguláris kifejezés nem tudja kezelni. Ahogy néztem, a PHP osztály sikeresen kezeli ezeket az eseteket is, és talán érdemes is lehet használni őket, amíg a SPAM robotok nem tudják őket könnyen analizálni :).
3

Kell, hogy tökéletes legyen?

presidento · 2010. Jún. 3. (Cs), 07.24
Egy másik kérdés viszont, hogy van a szabvány és van a gyakorlat, melyikhez akarunk igazodni. Sajnálatos tapasztalatom, hogy a gyakorlatban sok helyen a plusz (+) jelet sem engedik használni (ez csak egy extra opció a Gmail-es címekhez). Ha valakinek különleges email címe van, elég hamar rá fog jönni, hogy jobban járt volna egy hagyományos címmel. Nem így van?
4

+1

solkprog · 2010. Jún. 3. (Cs), 15.54
Engem túlságosan nemérdekkel ha az illetőnek túlságosan "egzotikus" email címet akar megadni. Pedig általában a tökéletességre törekszek, de úgy vagyok vele hogy ha túlontúl megengedő a regexp akkor az email injection kockáztatjuk.
erenon-al is egyet kell értenem ha email címet kérünk el akkor 99%-ban azért csináljuk hogy eltudjuk érni az adott felhasználót. Ha én tudnám hogy az adott honlapon ezzel a kóddal ellenőrzik az email valódiságát akkor a jozsi##kukac##freemail.hu adnám meg tutira.
2

A cím létezik

erenon · 2010. Jún. 2. (Sze), 23.00
Ezzel (talán) megbizonyosodhatunk arról, hogy a megadott cím létezik; viszont továbbra sem tudjuk, hogy a felhasználó tulajdonában áll-e.