ugrás a tartalomhoz

Archívum - Jún 27, 2010

Hogy lehet ellenőrizni hogy le van-e regisztrálva a felhasználó?

djcsebi · 2010. Jún. 27. (V), 17.49
Sziasztok!
Van nekem egy beléptető, és egy regisztráló scriptem! Itt az oldal KATT! Stimmel is minden, ha le regiznek akkor be is tudnak lépni, mikor rákattintanak a belépés gombra és helyes minden akkor átírányítom őket egy index.html nevű oldalra, de ez így nem jó mert ha beírják ezt az index.html-es oldalt a böngészőbe akkor nem írja ki, hogy nem vagy regisztrálva!
Hogyan lehetne ezt megoldani?
Az index.html-es oldalba milyen PHP kódot írjak be?
 

Szabályos kifejezés [regex] "karakterosztály" létezik. És "kifejezésosztály"?

laji · 2010. Jún. 27. (V), 15.41
(Ha rossz helyet választottam, kérem áthelyezni. Köszönöm.)

Szabályos kifejezéssel keresek több szót. (PowerGREP-et használok.) Sok esetben előfordul, hogy a két szó közt lehet néhány olyan kifejezés, amit "megengedek", nem érdekel. Ha ezek nem kifejezések, hanem betűk vagy jelek lennének, egyszerű lenne a dolog. Például, ha keresem az egymást követő "szép" és "tájak" szavakat, s megengedem, hogy legyen köztük vessző, szóköz, kettőspont, akár több is ezek közül, s bármilyen sorrendben:
szép[, ;]*tájak
Ez megtalálja a következők bármelyikét:
széptájak
szép, tájak
szép;, ;tájak
stb.

De mi a helyzet, ha nem egyjegyű megengedett lehetőségekről van szó (melyeket felsorolhatok a karakterosztályon belül), hanem többjegyűekről? Vagyis, a fentebbi példát folytatva, a "szép" és a "tájak" közt ugyanilyen szabadon (tehát bármilyen sorrendben, akár ismétlődve is) a következőket szeretném "megengedni":
</[ibu]>
\.{3}

Vagyis: hálós záró címke [html closing tab], hárompont (ha ez a neve), záró idézőjel. Ezek többjegyűek, kifejezések - tehát nem tehetem őket szögletes zárójelek közé, ezáltal írásjelosztályt [character class] képezve. Ez csak akkor lenne lehetséges, ha az írásjelosztály mintájára létezne "kifejezésosztály" is - de tudtommal ilyen nincs.

Igaz, vagylagos megoldással fel lehet sorolni a legfőbb kb. 5-10 csoportosítási lehetőséget, de ez elég durva. S ráadásul minden további újabb megengedett kifejezés (pl. ha belevenném a felkiáltójelet is) megsokszorozná a lehetőségeket.

Van erre valamilyen szép megoldás?
 

Cultural Considerations for Global Websites

Joó Ádám · 2010. Jún. 27. (V), 14.24
Néhány dolog, amire nemzetközi közönség esetén figyeljünk
 

jQuery és prototype összeakad

lemmikki · 2010. Jún. 27. (V), 12.38
Sziasztok!

Kaptam most egy weboldalt, hogy szerkesztgessem át, van benne minden finomság, a jquery és a prototype is meg van hívva. Viszont gyönyörűen összeakad a kettő.

Annyit sikerült kigugliznom, hogy ha a $ jelet pl. jQuery-re cserélem, akkor szépen fog futni együtt. Ez a kis egyszerű scriptecskénél működött is, viszont itt egy másik, ami nekem már magas (t.i. nem nagyon értek a javascripthez sajnos).

Lenne itt egy bátor úriember, aki ebben tudna segíteni egy js-hez béna lánykának ezt orvosolni, hogy mit is kellene az alábbi scriptben átírni, hogy ne akadjon össze a prototype-pal?

Előre is köszi!