ugrás a tartalomhoz

Archívum - Dec 16, 2010

Opera 11 goes final

Török Gábor · 2010. Dec. 16. (Cs), 22.32
Megjelent a végleges kiadás
 

Felhasználó kezelés a Yii-User modullal

imehesz · 2010. Dec. 16. (Cs), 20.35
Felhasználókezelés a Yii-User modul segítségével
 

Chromeless 0.1

Joó Ádám · 2010. Dec. 16. (Cs), 20.21
Böngészőfelület webes technológiákkal
 

New form features in HTML5

Joó Ádám · 2010. Dec. 16. (Cs), 20.16
Az új űrlapelemekről
 

Komodo Edit Snippet

lorko · 2010. Dec. 16. (Cs), 15.23
Sziasztok,

Komodo Edit Snippet írásban szeretném kérni a segítségeteket.
Egy olyan snippetet szeretnék készíteni, hogy a felhasználó előre megadott értékek közül választhat.
Egyelőre nem találtam sem leírást, sem megoldást, félek lehet nincs is erre lehetőség amit szeretnék.

Egy példa kóddal illusztrálnám.
Az alábbi kódban kiteszi alapértelmezettnek a left-et, hogyan tudnám bővíteni, további értékekkel?

<p class="[[%ask:Class:left]]"></p>

Segítségeteket előre is köszönöm.
 

szerveroldali esemény

eBandee · 2010. Dec. 16. (Cs), 10.17
Üdv!

Érdekelne, hogy létezik-e olyan technika, amivel megoldható, hogy egy cron-nal pl percenként futtatott php lefutása után, az oldalt éppen megtekintő felhasználók, az oldal újratöltése nélkül, megkapják a frissített infókat?

Szeged Tech Meetup

itarato · 2010. Dec. 16. (Cs), 10.14

Szegeden webtechnológiai meetup sorozat indul januárban. Mindenkit várunk szeretettel, akit érdekel a web- vagy azzal kapcsolatos fejlesztés. Emellett mindenkit ösztönzünk előadások tartására is.

A meetup célja stabil fórumot teremteni a szakma lelkes fejlesztőinek, ahol segíteni tudunk egymásnak, tapasztalatot cserélni, vitákat szervezni, projekt beszámolókat tartani vagy éppen támogatni startup-ok létrehozását.

Az első meetup január 19-én (szerda) lesz az SZTE Irinyi udvarában. Jelentkezést előadónak január 5-ig fogadunk el. A részvétel ingyenes, azonban regisztrációhoz kötött.

Részletes információkért látogasd meg honlapunk. Publikus csatornánk és hírlevelünk a SzegedTech Google Group.

 

ajax keredes

lacaaa · 2010. Dec. 16. (Cs), 09.13
Sziasztok az lenne a kerdesem hogy ajaxal megoldhato e es ha igen hogyan az a problema hogy van egy weboldal ami 2 oldalbol all.
az elso oldalon van egy belepteto form amit ajaxal levizsgal hogy a felhasznaloi nev es a jelszo egyezik e az adatbazsiba levo adatokkal es ha igen akkor belepteti a felhasznalot az oldlara megpoedig ugy hogy egy masodik oldalbol jonnek az adatok.

ez a resz mukodik is na de azt szeretnem megoldalni hogy miutan belepett es az ajax valaszolt a valasz az elso oldlaon egy div tagba kiirat egy linket es ezt a linket is tudjam levizsgalni ugyanazzal az ajax koddal.Tehat ha rakkatintok a linkre ami a masodik oldal eredmenye akkor tudjak atadni a meglevo ajax kodhoz egy erteket es azt dolgozzam fel tovabb a masoidk oldalon.

Az lenne a kerdesem hogy ez megoldhato e hogy egy valasz obiektumnak adjak egy esemenykezelot ami szinten meghivja azt az ajax ellenorzo fuggvenyt amivel letrejott a valasz obiektum es az ajax fuggveny szinten viszateritsen egy erteket amivel tovabb dolgozhatom.

pl: a masodik oldal eredmenye egy link ami mondjuk legyen nevsor nevu. Ez a nevsor link nek legyen egy oncklick esemenye ami meghivja az ajax kodot az viszzaad egy eredmenyt mondjuk egy id es ezzel az eredmennyel dogozhatok ujra a masodik oldlaon.