ugrás a tartalomhoz

ajax keredes

lacaaa · 2010. Dec. 16. (Cs), 09.13
Sziasztok az lenne a kerdesem hogy ajaxal megoldhato e es ha igen hogyan az a problema hogy van egy weboldal ami 2 oldalbol all.
az elso oldalon van egy belepteto form amit ajaxal levizsgal hogy a felhasznaloi nev es a jelszo egyezik e az adatbazsiba levo adatokkal es ha igen akkor belepteti a felhasznalot az oldlara megpoedig ugy hogy egy masodik oldalbol jonnek az adatok.

ez a resz mukodik is na de azt szeretnem megoldalni hogy miutan belepett es az ajax valaszolt a valasz az elso oldlaon egy div tagba kiirat egy linket es ezt a linket is tudjam levizsgalni ugyanazzal az ajax koddal.Tehat ha rakkatintok a linkre ami a masodik oldal eredmenye akkor tudjak atadni a meglevo ajax kodhoz egy erteket es azt dolgozzam fel tovabb a masoidk oldalon.

Az lenne a kerdesem hogy ez megoldhato e hogy egy valasz obiektumnak adjak egy esemenykezelot ami szinten meghivja azt az ajax ellenorzo fuggvenyt amivel letrejott a valasz obiektum es az ajax fuggveny szinten viszateritsen egy erteket amivel tovabb dolgozhatom.

pl: a masodik oldal eredmenye egy link ami mondjuk legyen nevsor nevu. Ez a nevsor link nek legyen egy oncklick esemenye ami meghivja az ajax kodot az viszzaad egy eredmenyt mondjuk egy id es ezzel az eredmennyel dogozhatok ujra a masodik oldlaon.
 
1

Definiáld

Poetro · 2010. Dec. 16. (Cs), 12.45
Mit jelent az hogy, második / másik oldal. Prezisztens adatokat tudsz session-ben, adatbázisban, fájlban, rosszabb esetben pedig cookie-ban tárolni. Az AJAX kérések mindig esemény vezéreltek, ezáltal tudod vizsgálni, hogy például az AJAX kérés épp milyen állapotba került (elkezdődött, adat érkezett, befejeződött). Az eseményeket természetesen egymásból is meg lehet hívni. Azaz az az esemény, hogy befejeződött az AJAX lekérdezés kiválthat egy újabb eseményt, mondjuk indíthat egy teljesen új AJAX lekérdezést. Vagy ehhez hasonlóan a kattintás esemény is kiválthatja, hogy induljon egy újabb kérés a szerver felé.

Ha rajzolnál hozzá egy folyamatábrát, szerintem az neked is sokat segítene.
2

hello

lacaaa · 2010. Dec. 16. (Cs), 14.37
Hello koszi a valaszt lehet nem tudtam eleg pontosan leirni mit is akarok szoval
a masik/masodik oldal azt jelnte hogy:
igy van felepitve eddig az oldal:

1. index.php(itt van az ajax hivas es a bejelentkezo form)
2. adat.php (ebbol jon a valasz az ajaxnak es ha bejelentkezett akkor megjelenit az oldal egy tablazatot es a tablazatba van egy link.)

tehat lehet e a masoik oldalon talalhato link nek adni egy onckick esemenyt es azt a fuggvenyt meghivni ami az 1 oldalon van? Az 1 oldalon talalhato ajax kodnak atadni valahogy egy erteket pl egy idt azt a 2 oldalon megkapni es dolgozni vele?
3

Mit jelent?

Poetro · 2010. Dec. 16. (Cs), 14.50
igy van felepitve eddig az oldal

Ez mit jelent? Az index.php után az adat.php töltődik be ugyanabba az ablakba? Mert akkor, mivel az index.php már nincs betöltve, így nem lehet annak egyetlen függvényét se meghívni, mivel az nincsen betöltve. Be kellene tölteni ugyan azt a függvényt az adat.php oldalon is, hogy meg lehessen hívni. AJAX kéréseknél GET esetén magában az URL-ben tudsz adatot átadni a szerver oldalnak, POST esetén pedig az elküldött adatban.
4

hello

lacaaa · 2010. Dec. 16. (Cs), 20.51
Igen az index php be van egy div mezo amibe betoltodik az adat php bol a valasz.

erre voltam kivancsi hogy akkor az index php be levo ajax fuggveny elerheto e de ezek szerint nem .
Koszi a valaszt.