ugrás a tartalomhoz

Archívum - Dec 19, 2010

PHP SSH2 biztonsági kérdés

daniel18 · 2010. Dec. 19. (V), 22.27
Sziasztok!

Jó ideje foglalkozom webprogramozással, de tanácstalan vagyok egy PHP extension használatában ami a PHP-SSH2. Őszintén szólva nem örülök használatának, de sajnos jobb megoldást még nem találtam arra, hogy weben keresztül küldjek távoli szervergépre parancsot és az eredményt weben kitudjam íratni.

Próbálkoztam SSL-SOCKET programozással Perl-ben, de az sem bizonyult valami jónak mivel telneten crash-elni tudtam az egészet habár a szkript tökéletese működne ha ez a baki nem lenne. Megoldást ugyan nem találtam rá, de úgy érzem ez nem a tökéletes megoldás arra amit akarok.

Ha nem bánjátok lenne egy-két fontos kérdésem a PHP-SSH2 kapcsán.

- Mekkora biztonsági kockázat használata nagy látogatottságú rendszer esetén? Úgy hogy némely felhasználó használhatja is a PHP SSH2 Extension-t (természetesen az ő nevében root jogok nélkül és csak lekérdezésre, egyéni parancsot nem küldhet!).
- Előfordulhat, hogy a felhasználók egy időben többszörösen küldenek ki PHP SSH2-es utasítást. Ez nagyon megviseli a két szervert (local/remote) illetve nem lassul a le túlzottan a cucc? Az utasítás főként: felhaszn. létrehozás / törlés , szolg. letilt / felold, stb ...

A válaszokat előre is köszönöm.

Üdvözlettel,
Daniel
 

Weboldal kritika: www.nyiregyhaza.eu hírportál

novara · 2010. Dec. 19. (V), 22.11
Üdv Mindenkinek!

Szeretnék kérni egy kritikát a www.nyiregyhaza.eu hírportálról.

Kérlek ne fukarkodjatok a kritikával.
Előre is hálás köszönet.
 

Mobile Web Application Best Practices

Joó Ádám · 2010. Dec. 19. (V), 15.24
A W3C ajánlásai
 

javascript többnyelvű oldal keresőoptimalizálása

Dzsijszi · 2010. Dec. 19. (V), 09.51
Sziasztok!

Lenne egy olyan kérdésem, hogy csináltam egy oldalt, ami három nyelven érhető el (magyar, angol és német). Alapértelmezettként a magyar oldal jön be a magyar tartalommal. Ha rákattint a felhasználó egy másik nyelvre, akkor a js átírja a mezők tartalmát az adott nyelvre.

A kérdésem ezzel kapcsolatban az volna, hogy így a keresők csak az alapértelmezett nyelvet fogják indexelni a többi importáltat pedig akkor nem fogják ismerni? Vagy meglehet valahogy azt oldani, hogy azt is lássák?

Előre is köszönöm a segítséget!
 

login rendszer kicsit másképp

Dzsijszi · 2010. Dec. 19. (V), 09.43
Sziasztok!

Készítek egy weboldalt, ahol azt szeretném, hogy a regisztrált felhasználó kapjon egy domain utáni nevet, ami a felhasználóneve lenne. Tehát regisztrációkor megadja, hogy az ő felhasználó neve 'teszt' és miután regisztrált a program létrehozza neki a www.oldalam.com/user/teszt.php oldalt az alapbeállításokkal. Ezért arra gondoltam, hogy mi lenne, ha az adatait a felhasználóknak nem adatbázisban, hanem a saját oldalán tárolnám?.

A kérdéseim ezzel a kapcsolatban pedig a következők lennének:

Az ötlet nem abszolút hülyeség-e?

A dolog megvalósítható-e JavaScript-el vagy a php elengedhetetlen hozzá?

Végezetül pedig jó-e ha a php oldalán tárolom az adatokat vagy jobb volna, ha megcsinálnám az url-t és adatbázisból tölteném be az adatait?

A segítséget előre is köszönöm és elnézést a sok kérdésért!