ugrás a tartalomhoz

Archívum - Aug 20, 2007

Mikor használjunk 404-et?

Joó Ádám · 2007. Aug. 20. (H), 21.30
Az aktuális munkám közben merült fel bennem egy kérdés, melyre nem tudok egyértelmű választ találni.
Mióta az oldalakat dinamikusan szolgáljuk ki, úgy, hogy gyakran csak egyetlen valódi állomány kerül meghívásra (általában index.php) különböző paraméterekkel (mostanában szép URL formájában), a not foundot is másképp kell értelmezni.

Konkrét eset: adott egy oldal felhasználói adatbázisa. A http://valami.hu/felhasznalok/pistike címet meghívva megtekinthetjük Pistike adatlapját. A http://valami.hu/felhasznalok/jozsi címet megadva hibaüzenetet kapunk, miszerint ilyen nevű felhasználó nem létezik. Ekkor az egyszeri webfejlesztő elgondolkodik, és arra jut, hogy, ha egyszer olyan tartalmat kértek, ami nem létezik, akkor illenék hozzá egy 404 Not Found fejlécet is kiadni.
Aztán tovább gondolkodik, és azt mondja, ha az adatbázis üres, akkor bizony a http://valami.hu/felhasznalok címet (melyen az összes felhasználót kilistázza a rendszer) meghívva is lehet, hogy ugyanígy kellene eljárni.

Kíváncsi lennék mások véleményére.
 

Letöltési hiba - extra.hu

NetBandita · 2007. Aug. 20. (H), 19.23
Sziasztok!

Az extra.hu tárhelyen van egy honlapom, mely sokáig jól szuperált (http://jogaszelet.extra.hu). Azonban az utóbbi pár napban felmerült egy olyan probléma, hogy a hibátlan linkekre kattintva is hibaoldal (404) jön be. A mappák CHMOD-ja 0777, tehát ezzel sem lehet semmi gond. Írtam a supportnak, de napok óta nem válaszolnak, a látogatóimnak viszont fontos lenne, ha mielőbb megjavulna az oldal. Van elképzelésetek, hogy mi lehet a probléma?

Előre köszi!
 

Advanced ternary conditions in JavaScript

Török Gábor · 2007. Aug. 20. (H), 18.56
If/else ágak helyett ternáris operátorok
 

Adobe Air UTF-8 probléma

Chupacabra · 2007. Aug. 20. (H), 16.05
Van egy weben működő egyszerű alkalmazásom. Szeretnék belőle Adobe Air segítségével asztali alkalmazást készíteni. Egyszerű html oldalak linkelnek egymásra. Minden oldal UTF-8 kódolású. Amikor megnyitom az alkalmazást, az alapértelmezett html fájl rendesen UTF-8 ként jelenik meg. Ha erről lépek egy weben található fájlra az is (tetszőleges weblap tökéletes). Ha egy helyi fájlt akarok megnyitni, ami ugyanabban a csomagban található az úgy jelenik meg mintha ISO-8859-1 kódlappal jeleníteném meg. Mintha nem venné figyelemben a meta tagben található <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" /> sort. Találkozott már valaki a jelenséggel?
 

Google Proxy Hacking: How A Third Party Can Remove Your Site From Google SERPs

Edit · 2007. Aug. 20. (H), 15.01
Google index rosszindulatú manipulálása proxy szerverek felhasználásával
 

http-ről https-re való átirányítás IIS 6-on

blitz81 · 2007. Aug. 20. (H), 12.37
Üdv mindenkinek!

Valószínüleg nagyon gyökér kérdést fogok feltenni, de az a helyzet, hogy weboldal üzemeltetéssel, ill. webszerver üzemeltetéssel csak 1 hete foglalkozom. A helyzet a következő:
Van egy webszerver (IIS 6) amin több weboldalt szeretnék működtetni több különböző cégnek. Egyelőre úgy néz ki a dolog az alapértelmezett webhely különböző virtuális könyvtáraiban vannak elhelyezve a különböző cégek honlapjai amiket így lehet elérni: https://www.endomainom.hu/cegnev1, https://www.endomainom.hu/cegnev2, stb. és remekül működik. A cél az lenne, hogy külünböző aldomain-os kéréseket a megfelelő virtuális könyvtárba irányítsak pl: cegnev1.endomainom.hu -> www.endomainom.hu/cegnev1. Sajnos az SSL miatt nem tudok operálni a host header-ökkel, így a cegnev1.endomainem.hu kérés mindenképpen http alatt kell, hogy érkezzen. Megpróbálkoztam létrehozni egy új website-ot (SSL nélkül) beállítani a host headert és a Kezdőkönyvtárat úgy beállítani, hogy az átirányítás egy url-re rádiógombot választva megadtam a kívánt url-t vagyis a https://www.endomainom.hu/cegnev1-et. Sajnos ez így nem működik, ugyanis figyelmen kívül hagyja https tagot és http-vel próbálkozik (http://www.endomainem.hu/cegnev1) amire persze azt a választ kapom, hogy az oldalt titkosított csatornán kereszteül lehet csak megketiknetni (természetesen). Tehát valami olyan megoldásra lenne szükségem, (esetleg html kód?) ami "kicseréli" a böngészősávban az url-t a http://cegnev1.endomainem.hu-ról a https://www.endomainem.hu/cegnev1-re és meghívja azt.

Előre is köszönöm

Üdv
 

domain tulaj megtalálása

Thoer · 2007. Aug. 20. (H), 10.40
Sziasztok!

Egy ügyfelem szeretne megvenni egy domaint amit már regisztráltak. A domainnevet elvileg 1998-ban regisztrálták, de nem mutat létező oldalra. A DNS rekordnál csak egy regisztrátorcég van megadva meg egy adminisztrátor kontakt. Írtam a kontaktnak, írtam az info@domainnev címre is, semmi reakció. A regisztrációt ugyanakkor most hosszabbították meg, mert épp lejárt volna. Van valakinek tippje, hogy hogy lehetne megtalálni az illetékest? Legalább egy 'bocs, nem érdekel'-t szeretnék kihúzni belőlük...