ugrás a tartalomhoz

http-ről https-re való átirányítás IIS 6-on

blitz81 · 2007. Aug. 20. (H), 12.37
Üdv mindenkinek!

Valószínüleg nagyon gyökér kérdést fogok feltenni, de az a helyzet, hogy weboldal üzemeltetéssel, ill. webszerver üzemeltetéssel csak 1 hete foglalkozom. A helyzet a következő:
Van egy webszerver (IIS 6) amin több weboldalt szeretnék működtetni több különböző cégnek. Egyelőre úgy néz ki a dolog az alapértelmezett webhely különböző virtuális könyvtáraiban vannak elhelyezve a különböző cégek honlapjai amiket így lehet elérni: https://www.endomainom.hu/cegnev1, https://www.endomainom.hu/cegnev2, stb. és remekül működik. A cél az lenne, hogy külünböző aldomain-os kéréseket a megfelelő virtuális könyvtárba irányítsak pl: cegnev1.endomainom.hu -> www.endomainom.hu/cegnev1. Sajnos az SSL miatt nem tudok operálni a host header-ökkel, így a cegnev1.endomainem.hu kérés mindenképpen http alatt kell, hogy érkezzen. Megpróbálkoztam létrehozni egy új website-ot (SSL nélkül) beállítani a host headert és a Kezdőkönyvtárat úgy beállítani, hogy az átirányítás egy url-re rádiógombot választva megadtam a kívánt url-t vagyis a https://www.endomainom.hu/cegnev1-et. Sajnos ez így nem működik, ugyanis figyelmen kívül hagyja https tagot és http-vel próbálkozik (http://www.endomainem.hu/cegnev1) amire persze azt a választ kapom, hogy az oldalt titkosított csatornán kereszteül lehet csak megketiknetni (természetesen). Tehát valami olyan megoldásra lenne szükségem, (esetleg html kód?) ami "kicseréli" a böngészősávban az url-t a http://cegnev1.endomainem.hu-ról a https://www.endomainem.hu/cegnev1-re és meghívja azt.

Előre is köszönöm

Üdv
 
1

Nézd meg a http headereket

Rici · 2007. Aug. 21. (K), 14.35
Valamilyen programmal nézd meg, hogy az első kéréstől kezdve milyen http headereket küld a böngésző és kap a webszervertől, egészen addig, amíg át nem irányítódik a végső helyére. Szerintem valami félrekonfigolás gubanc lesz, annak működnie kell minden gond nélkül, ha https -es URL-t írsz be az átirányításhoz.

Esetleg próbáld meg az "Exact URL" chechboxot még a konfig felületen.