ugrás a tartalomhoz

Archívum - Aug 10, 2007

Több CHECKBOX kiválasztása php-ben.

mpdt · 2007. Aug. 10. (P), 22.43
Sziasztok !

Az a gondom akadt ,hogy van egy admin oldalam amin hírek vannak lehet szerkezteni/létrehozni/törölni/jogotkiadni neki ... ez most lényegtelen ...

Nos az a kérdésem ,hogy szeretnék csinálni egy olyat ,hogy bal oldalt van a listán egy checkbox-ok amiket ha kipipálnak az törkődnek ..

így vogy
<INPUT TYPE="checkbox" NAME="akarmi[]" VALUE="1"> 1 <br>
<INPUT TYPE="checkbox" NAME="akarmi[]" VALUE="2"> 2 <br>
<INPUT TYPE="checkbox" NAME="akarmi[]" VALUE="3"> 3 <br>
<INPUT TYPE="checkbox" NAME="akarmi[]" VALUE="4"> 4 <br>
<INPUT TYPE="checkbox" NAME="akarmi[]" VALUE="5"> 5 <br>
<INPUT TYPE="checkbox" NAME="akarmi[]" VALUE="6"> 6 <br>
Ez eddig rendben is van csak azt nem tudom ,hogy ezt php-ba hogy lehet feldolgozni ,hogy mondjuk kipipáljuk a 2-est és a 4-est akkor az ok gombot lenyomja az user akkor printtel a 2-es és a 4-es legyen látható .

Ez tudom nagyon alap dolog de naon kéne a help :) thx

üdv :
Bence

( már guglin kerestem erre de nem naon találtam jót :S )
 

MySQL leírást keresek

KisGabo · 2007. Aug. 10. (P), 21.44
Sziasztok!

A neten már mindenfelé keresgéltem, kutattam, de nem találtam olyan MySQL leírást vagy könyvet, amiben az alapoktól egészen a bonyolult módszerekig minden le van írva... Tudtok ilyet mondani?
 

Wamp+Chello+Dyndns.com+Router=???

lipmat · 2007. Aug. 10. (P), 19.28
Tisztelt Fórumozók!

Már elég sokat keresgéltem a Wamp + Chello + Dyndns.com + Router témakörben, de valahogy nem tudok zöld ágra vergődni. Lehet, hogy én voltam vaksi...

Van egy routerem amin a 80-as port a Wamp-os gép helyi ipjére mutat. Így elvileg ha beírom a http://netes_ipm akkor jön is a webszerver. Ez a helyi hálózatról rendben is van egy könyvtár kivételével (épp ami fontos lenne). Azt vettem észre, hogyha arra a bizonyos mappára kattintok a documentrootban, akkor a címsorban lévő http://netes_ipm valahogyan átvált http://localhost/konyvtarnev -re. A többi projektre(=könyvtár) kattintva megmarad a címsorban a http://netes_ipm/konyvtar2.

Megpróbáltam a try.hu-n és a dyndns.com-on beregisztrálni. Az eredmény a helyi hálózatról nézve ugyanaz, mint fent. De állítólag kívülről ( a net felelől) az ismerős nem tudja elérni. (A lap nem található). Azonban, ha a http://netes_ipm -re kattint, akkor megjelenik a documetroot, ahol a kívánatos könyvtárra katintva ismét az "A lap nem található" üzenet jön.

Olvastam a VirtualHost-ról itt, de azt nem nagyon tudom mi, kell az nekem? Szívesen veszek részletes angol/magyar tutorial linket is. Én valahogy nem találtam.
Előre is köszönöm
lipmat
 

The sad, sad state of the mobile web

Heilig Szabolcs · 2007. Aug. 10. (P), 17.37
Vajon miért kell a mobil web világában is ugyanazt a fájdalmas utat végigjárni, amin a hagyományos web épp csak túl kezd lenni?
 

Learning JavaScript Programming Language through Video Lectures

Hojtsy Gábor · 2007. Aug. 10. (P), 13.53
Videóra vett előadások gyűjteménye
 

Dissecting Firefox’s retention woes

Anonymous · 2007. Aug. 10. (P), 12.34
A ZDNet szerint nem fog áttörést hozni a Mozilla új marketing-kampánya.
 

The web design guru that web designers love to hate

Edit · 2007. Aug. 10. (P), 11.49
Cikk Jakob Nielsenről
 

StartLap jellegű PHP Script kerestetik

SheepiBoy · 2007. Aug. 10. (P), 08.59
Üdv mindenkinek!

Mint a címből is kiderül keresek Startlap-hoz (StartPagina.nl) hasonló jellegű php+mysql scriptet, programot. Végignéztem a hlót, de semmi olyat nem találtam, amit érdemes lenne pofozgatni. 1000+1 hála övezze azt, aki nekem tud használható kódot vagy linket küldeni. Nem üzleti célra, csak saját magam szórakoztatására kellene. Köszönöm!

SheepiBoy
 

IMAGE típusú input lekérdezése elküldés nélkül

gphilip · 2007. Aug. 10. (P), 07.38
Hali!

Remélem tudtok segíteni.
Egy olyan webes alkalmazást írok, amiben kulcsszerep jut egy <input type='image'> elemnek, mégpedig úgy, hogy tudnom kell, hol kattintott rá a felhasználó (X, Y).

Ez tiszta sor, hiszen elvileg ilyesmire találták ki. Csakhogy én nem akarok elnavigálni a lapról, ahol rákattint az user, hanem enélkül szeretném megtudni, hol kattintott rá. Egyelőre egy elég csúnya megoldásom van rá: a FORM-ot, amiben van, egy hidden frame-be irányítom egy külön erre a célra írt PHP fájllal, ami egy JavaScript visszahívást generál (parent.valamiFüggvény), ami tartalmazza a kattintás koordinátáit (nyilván a GET/POST tömbből lekérdezhető).

Viszont kell lennie szebb megoldásnak, hiddenframe nélkül. Magyarán azt szeretném elérni, hogy mikor a delikvens az inputra kattint, akkor én Javascriptből lekérdezhessem, hogy hova tette ezt.

Az image inputnak még csak "value" propertyje sincs JSben, nemhogy X vagy Y...! :-(

Segítsetek!
 

CSS alkalmazasa + linkek

divrapier · 2007. Aug. 10. (P), 00.03
Udv!
honlapkeszitessel ismerkedem, kerdesem:
xhtml+css-el keszulo oldalakat nezek, es csomo <div>-el elkeszitettem a layoutot. ugy lattam (eddig 1-2 oldalt neztem meg), hogy a menuket ugy oldjak meg hogy pl bal oldalt van a menu, rakattintok, es jobb oldalt jelenik meg a menuponthoz tartozo tartalom, de egy teljesen mas egesz oldalt tolt be a bongeszo. pl: ha rakattintok a menuben a free templatesre, akkor a linkre ugrik, viszont itt alig valtozik az oldal, csak egy kis resze.
ezert ujra kell tolteni az egeszet, vagy hogy mukodik? mert pl frameknel targettel egesz egyszeruen meglehetett adni a celt.
segitseget elore is koszonom;
THX