ugrás a tartalomhoz

Archívum - Júl 15, 2004

Új magyar fejlesztésű CMS rendszer

Anonymous · 2004. Júl. 15. (Cs), 22.13
Egy névtelen felhasználónk küldte be a hírt: "új", "magyar fejlesztésű" CMS rendszer látott napvilágot. A neve IISS - Internet Information Service System, pár napja jelent meg belőle a 3.0-s verzió. A rendszer főként a XOOPS alapjaira épül, nagyrészt kompatibilis azzal. További információ, támogatás a honlapjukon érhető el.
 

Getting your DIVs to behave like TABLEs

Hojtsy Gábor · 2004. Júl. 15. (Cs), 19.30
Visszafelé gondolkodóknak
 

How to write Firefox extensions

Hojtsy Gábor · 2004. Júl. 15. (Cs), 13.01
Rövid bemutató a BugMeNot kiterjesztés alapján
 

FeedCreator.class.php

Hojtsy Gábor · 2004. Júl. 15. (Cs), 12.16
Egyyszerű RSS és Atom feed generáló PHP-hez
 

Simple CSS Tabs (Updated)

connor · 2004. Júl. 15. (Cs), 12.16
Egyszerű tab készítés CSSben.
 

Happy 1st Anniversary Mozilla Foundation

T.G · 2004. Júl. 15. (Cs), 10.16
Még nagyon sok évfordulót kívánok nekik! :)
 

Keresési szolgáltatások testreszabása Firefoxban

Hojtsy Gábor · 2004. Júl. 15. (Cs), 10.07
Láthatóan egyre többen térnek át Firefoxra, és ismerik fel, hogy bőven van tér a böngésző innovációra, és a testreszabhatóságra. Néhány napja a forevergeek.com oldalon jelent meg a Firefox kereső szolgáltatásainak testreszabásáról szóló tippsorozat, melyet érdemes áttekinteni azoknak, akik sokat keresnek. Lássuk, hogy miről van szó, és mit lehet ehhez hozzátenni, ha kedves olvasónk netalán Weblabor nagyfogyasztó is egyben.

Saját stíluslap alkalmazása webhelyenként

Hojtsy Gábor · 2004. Júl. 15. (Cs), 08.42
A legtöbb böngésző lehetővé teszi, hogy felhasználói stíluslapot definiáljunk, azaz saját CSS kódot adjunk meg, melyet a webhelyek által megadott stílusnál fontosabbként kezel a web kliensünk. Ezzel lehetővé válik, hogy olvashatóbbá tegyünk bizonyos oldalakat, vagy csökkentsük a kontrasztot olyan lapokon, ahol a szemünket szúró megjelenítési módot választottak. Csak egy probléma van ezzel, mégpedig az, hogy az egyetlen beállítható felhasználói stíluslap minden webhely stílusait felülírja, így ha nem vagyunk túl óvatosak, káros hatással lehetünk bizonyos oldalak megjelenésére.

Kliensoldali PHP Windows alatt

Török Gábor · 2004. Júl. 15. (Cs), 07.49
Az emberi lököttség határatlanságát bizonyítandó Harry Fuecks bemutatta, miként lehetséges kliensoldali PHP szkripteket készíteni, majd azokat Internet Explorer alatt működésre bírni az ActiveScript SAPI segítségével. A furcsa motor úgy kelhet életre, hogy a Microsoft biztosít egy olyan felületet, amely lehetővé teszi külső kód beágyazását. Természetesen a módozat - noha érdekes -, kevésbé életszerű, legfeljebb példát statuál, miképpen írhatunk PHP-ben Windows rendszerszkripteket.
 

Mozilla 1.8 Alpha2

kmm · 2004. Júl. 15. (Cs), 06.13
Lehet töltögetni és bugreportolni yol.