ugrás a tartalomhoz

Archívum - Május 9, 2003

PHP vs. ASP.NET összehasonlítás

Granc Róbert · 2003. Május. 9. (P), 10.08
Méghozzá a Microsoft honlapján. A cikk célja "összehasonlító információ nyújtása a vitában, amely arról szól, melyik platform felel meg jobban a webes alkalmazások készítésére: a PHP vagy az ASP.NET". A két "ellenfelet" a telepítés, a környezet (keretrendszer), a fejlesztői termelékenység és az adathozzáférés szempontjai alapján elemzik.

Nyílt forráskódú lett a PHPEdit

Granc Róbert · 2003. Május. 9. (P), 09.59
Az egyik kedvelt ingyenes Windowsos PHP forrásszerkesztő, a PHPEdit vasárnap óta a QPL licenc alá esik, a forráskódja szabadon elérhető a CVS-ből. A letöltések oldalon ugyanakkor már a program 0.8-as fejlesztési ágának első változatai is letölthetőek a "stabil" (de jóval kevesebbet tudó) 0.6-os változat mellett.
Honlap és letöltés: http://www.phpedit.net
 

XML vs PHP

klikk · 2003. Május. 9. (P), 09.29
A problémám az, hogy XML file-t szeretnék PHPvel módosítani, node-ot hozzáadni, törölni, egyszzóval XML-t szeretnék kezelni PHPben. Ameddig eljutottam: elkezdtem használni a PRAX nevű (http://www.oreillynet.com/~rael/lang/php/PRAX/) XML-értelmezőt (?), és olvasni, keresni XML file-ban remekül megy, viszont az eredeti problémám, hogy módosítsam is, megmaradt. Tud valaki segíteni? A PRAX-szal van a baj, vagy csak én nem értek hozzá? :)