ugrás a tartalomhoz

Archívum - Jan 29, 2003

Megjelent a mySQL 3.23.55

Bártházi András · 2003. Jan. 29. (Sze), 23.18
Ez a verzió főleg hibajavításokat tartalmaz csak. A legfontosabb talán ezek közül javítja azt a hibát, ami egy megfelelően módosított klienssel lehetővé tette a szerver lefagyását. Hozzá kell tenni persze, hogy ennek előidézéséhez egy létező felhasználónak kellett lennie a támadónak, ami egy fokkal megnehezítette a betörő dolgát. A további változások listája megtekinthető itt: http://www.mysql.com/doc/en/News-3.23.55.html
 

Fejlesztői módszerek

Bártházi András · 2003. Jan. 29. (Sze), 22.58
A PHPBuilder cikke egy érdekes témát jár körül: a programozási technikákat elemzik. Azaz tervezzünk sokat, csak utána írjuk meg a programunkat, vagy pedig ahogy esik úgy puffan alapon vágjunk bele?

Egy elég érdekes (számomra megdöbbentő :) idézettel kezdenek: "A teszt-vezérelt programozás sokkal több örömmel jár, mintha a teszteket azután írod, miután a program működni látszik". Az idézet után egy linket is találunk, ahol folytatódik az írás.

Az Apache jövője

Bártházi András · 2003. Jan. 29. (Sze), 10.16
A NewsFactoron megjelent egy elemzés az Apache jövőjével kapcsolatban. Az írás azt boncolgatja, hogy az Apache 1.3 alapnak nevezhető moduljai a 2.0-ás szériában még mindig csak "experimental" állapotban vannak, és ez bizony nem segíti az átállást.
 

session

enzo · 2003. Jan. 29. (Sze), 09.16
hello,
a problemam az, hogy a session_start() fgv-re hibajelzest kapok:
Fatal error: Failed to initialize session module in c:\php vizsga\sessionphp4.php on line 2
a forraskod igy kezdodik:
<?php
session_start();
?>

Mi a problama?