ugrás a tartalomhoz

Archívum - Feb 20, 2012

jquery hover

Castor87 · 2012. Feb. 20. (H), 22.31
Sziasztok!

Egy fotó felett van egy-egy linkem, amit csak akkor szeretnék megjeleníteni, amikor a fotó fölé viszem az egeret és ha elveszem, akkor elrejteni. Egyébként a két link egy balra meg egy jobbra mutató nyil (képes link), amivel lehet váltani a fotót. Kipróbáltam a jquery hover és mouseover füvvvényeit. Remekül működnek.

Mikor az egyik nyil fölé viszem az egeret, akkor elkezdenek villogni a nyilak, mivel mikor a nyil felett vagyok az egérrel úgy veszi mintha már nem lennék a fotó fölött. Aztán mikor eltűnik, akkor megint az érvényesül, hogy a fotó felett vagyok. :)

Ti hogy oldanátok meg ezt a villogó problémát?
 

isinstance - ne használjam?

H.Z. v2 · 2012. Feb. 20. (H), 13.12
Lehet, hogy a hiányos angolom miatt, de nem teljesen világos amit itt ír a szerző az isinstance használatáról.
Ahogy elnézem, ő többé-kevésbé általánosságban, programnyelvtől függetlenül próbálja megfogalmazni, miért ártalmas(???) az isinstance használata, de van egy szakasz amit nem értek: annak megállapítására, hogy egy paraméterként kapott objektum implementált-e egy szükséges interface-t ("to determine whether an object supports a particular interface "), szerinte alkalmatlan és kerülendő az isinstance használata, ugyanakkor nem látom, hogy adna tippet, hogy mit kellene helyette.

A saját problémám: pythonban készítettem egy fa struktúra leírására használható osztályt. (csak tanulgatok, semmi komoly)
Néhány helyen szeretném ellenőrizni, hogy a paraméterként kapott objektum az általam definiált Node osztályból származik-e, ezzel biztosítva, hogy a szükséges attribútumok és metódusok létezzenek benne.
Ha a fentieket jól értelmezem, e célra nem illik ezt használni. De ha ez így van(így van??), akkor hogyan tudnám ellenőrizni?
 

Frontend fejlesztő interjú kérdések

Bártházi András · 2012. Feb. 20. (H), 09.26

Interjúztatni nem könnyű, hiszen az interjúalanynak nem csak a szakmai tudását kell figyelembe venni. Az Arkon tavalyi kérdőíve például olyan volt, hogy csak nagyon kevesen tudták hibátlanul kitölteni, így az is kijött, hogy a kudarcot hogyan éli meg valaki, stresszhelyzetben hogyan viselkedik. Darcy Clarke is egy ilyen kérdéssort rakott össze – a legtöbb választ illik ismerni, amit nem ismertünk eddig, annak meg érdemes utánaolvasni.

GIT - szerver alkalmazás nélkül?

kemmma · 2012. Feb. 20. (H), 08.39
Most ismerkedem a GIT-tel, illetve valójában a verziókezeléssel is (emiatt lehet, hogy maga a kérdés felvetés is hibás, ebben az esetben, akkor kérem, hogy a helyes kérdés felvetésében is segítsetek:)

Egy weboldalt többen szerkesztünk, csak FTP hozzáférésünk van, a szerverre plusz alkalmazás feltelepítésére nincs lehetőség. Nem érjük el egymás gépét.

Megoldható a fenti feltételekkel, hogy mégis használjunk közös repository-t? Az nem szükséges, hogy maga az élesítés is GIT-tel menjen. Tehát elegendő, hogy a Pull, Push utasítást FTP-n keresztül egy közös könyvtárral végezzük. Checkout-ot külön kezelnénk, illetve nem tudom, hogy hogyan érdemes. Nem biztos, hogy előnyös lenne, a Pull-t összekötni az élesítéssel is.

Amennyiben nem megoldható, akkor ilyen esetben mit szoktak csinálni? Mindenképpen szükséges a szerverre valamilyen program feltelepítése?

Válaszokat előre is köszönöm!
 

netBeans - java bekapcsolása újratelepítés nélkül

inf · 2012. Feb. 20. (H), 07.16
Üdv.

Netbeans-t használok PHP-s fejlesztésre. Érdekelne, hogy van e lehetőség a java támogatás bekapcsolására újratelepítés nélkül, vagy muszáj lesz innen leszednem az "all"-os verziót?

Szeretnék olyan plugint készíteni, ami saját parancsfájlokat hív, esetleg ugyanazt csinálja, mint ezek a parancsfájlok... Ha van valami használható leírásotok hozzá, azt is megköszönném. Java-val alap szinten tisztában vagyok, de még nem fejlesztettem benne.