ugrás a tartalomhoz

Archívum - Feb 2, 2012

Beléptetőrendszer - SESSION vagy MySQL?

anevtelen · 2012. Feb. 2. (Cs), 17.10
Sziasztok!

Van egy régebbi jól működő loginrendszerem,amit az utóbbi időben nekiálltam fejlesztgetni a még készülő honlapomra,mert biztonsági szempontból nem éppen a legjobb. Már elég sokat olvastam a témában és ez alapján tudom,hogy a munkamenetek nem kevés veszélyt hordoznak magukban és emiatt felvetődött bennem az ötlet ha veszélyes a SESSION,akkor miért nem használok MySQL-t helyette.
Ezt úgy képzelem el,hogy a MySQL-ben lenne egy tábla,amiben letárolnám a felhasználó IP-jét,az adott felhasználó azonosítóját,a belépés idejét és az utolsó aktivítás idejét.(természetesen mindezt titkosítva)
Azért IP alapján azonosítanék,mert az akármilyen dinamikus csak nem változik meg ennyi idő alatt,vagy ha mégis,akkor meg egyszerűen csak újra belép a felhasználó.
Összességében amikor belép a felhasználó ez így mind eltárolódik az adatbázisban,aztán mikor kilép törlöm az adott rekordot. Ha meg véletlenül olyanra vetemedne,hogy csak bezárja a böngészőt és nem lép ki,azt azzal oldanám meg,hogy Cron Jobs-al bizonyos időnként lefuttatnék egy PHP-t és ellenőrizném,hogy ha pl. fél órája nem csinált semmit akkor törlöm az adott sort a táblából.

Ez eddig rendben is van,de gyanús,hogy hiába kerestem nem találtam ilyen vagy ehhez hasonló megoldásokról semmit, ebből viszont akaratlanul is arra következtetek,hogy van valamilyen biztonsági vagy egyéb problémája, ami miatt nem érdemes használni. Vagy ez hülyeség? Ti mit mondtok?
 

Programozási nyelv!

Pallosi Péter · 2012. Feb. 2. (Cs), 17.05
hellóztok!
Iskolában volt most infórmatika óránk,és nekem jutott az a feladat,hogy le írjam hogy hogyan készülnek a programozási nyelvek.
Valaki esetleg tudna linket vagy valamit ide írni,hogy hogyan lehet programozási nyelvet készíteni("Mi szükséges hozzá,stb.stb....")
 

Time(); függvény

Freddy88 · 2012. Feb. 2. (Cs), 16.23
Sziasztok!

Van egy egysezrű(?) problémám. Hogyan lehet elérni hogy a jelenlegi időből pl: 15:22:59, kivonni egy percet, hogy 15:21:59-et kapjak?
 

MySQL update checkboxal

Individual · 2012. Feb. 2. (Cs), 14.14
Üdvözlet!

A probléma a következő. Checkbox által szeretnék mysql update-et csinálni, de valamit nem veszek észre. Ennek az lenne a lényege, ha nincs bepipálva semmi, akkor mindent állítson át 0-ra ahol 1 van.

$checkit = $_POST['checkbox'];
//itt sima empty van
	if (empty($checkit)) {
		$query = "UPDATE termekek SET kiemelt_termek='0' WHERE kiemelt_termek='1'";
		
	}