ugrás a tartalomhoz

Archívum - Jún 14, 2011

Frontend meetup júniusban

Török Gábor · 2011. Jún. 14. (K), 18.16

Június 23-án, csütörtökön kerül megrendezésre a budapesti frontend designerek és techie-k rendes havi találkozója. Velvárt András (Response) a Kinect Maps alkalmazás kapcsán a Kinect és UX kapcsolatáról tart előadást. Bobor Szabolcs (Mito) egy designereknek kidolgozott sorvezetőt mutat be, amely a webes űrlap tervezésben segít. Udvardy Dávid (Prezi.com) a Prezi szoftver felületének kulissza titkait osztja meg veletek. Gazdik Richard pedig a Dragontape tervezésének és kidolgozásának kihívásairól mesél.

PHP Lint

smart · 2011. Jún. 14. (K), 16.49
Sziasztok, PHP-hez keresek JSLint-hez hasonló forráskód ellenőrző programot.
(a "php -i" meghívás jó, de ennél szigorúbb kellene nekem)
Ami nagyon kellene az a deprecated függvények előhozása. (Most váltottunk PHP 5.3-ra és meglepett a sok "elavult" függvény hívásaim)
Előre is köszönöm a válaszokat!
 

minime Project Page

sdnetwork · 2011. Jún. 14. (K), 12.50
jQuery pluginjaimhoz készített egyszerű projekt oldal
 

Közösség építés egy weboldal köré

stan · 2011. Jún. 14. (K), 12.15
A kérdésem nem programozással kapcsolatos, inkább elméleti jellegű. Van egy weboldalam, amin már majdnem egy éve dolgozok. Ez tulajdonképpen egy hírportál szerű honlap, amely kizárólag rendezvényekkel, kulturális eseményekkel foglalkozik. Szándékosan nem mondom el a webcímet, mert nem akarok reklámozni.

Az egyetlen pozitívum, amit a projekttel kapcsolatban elmondhatok, hogy már nagyon sok tartalmat hoztam létre, és a weboldal erőssége az aktualitás, tehát napi szinten frissül sok új hasznos tartalommal, amely a jövő eseményeire vonatkozik. A látogatottság 90%-a a google-ből érkezik, és folyamatosan növekszik, de sajnos elég lassú ütemben. Ugyanakkor fájdalmasan kevés olyan felhasználó érkezik, aki direkt beírja a webcímet, mert érdekli a tartalom.

Ezért eldöntöttem, hogy a meglévő tartalom köré építek egy olyan közösséget, amely hozzáadott értéket hozna létre a meglévő tartalomhoz. Pl. lehessen felhasználóként regisztrálni és így hozzászólni a cikkekhez. Legyen egy fórum menüpont, ahol a cikkektől függetlenül meg lehessen vitatni a rendezvényekkel, kulturális eseményekkel kapcsolatos tapasztalatokat, előrejelzéseket, kívánságokat, véleményeket stb. Meg csinálnék egy facebook oldalt, amelyre fel lehet iratkozni, amelyre heti rendszerességgel küldenék hírt, valamint hírlevelet a regisztrált tagoknak.

(1)
Ti még milyen konkrét közösség építési technikát javasoltok?

(2)
Ezeket a technikákon kívül mi lehet még a baj, ami miatt kevés a konkrét érdeklődésen alapuló látogató?

(3)
Ha ebben a pillanatban kineveznének a fent részletezett weboldal főnökének, akkor ti milyen lépéseket tennétek annak érdekében, hogy a weboldal látogatottsága fellendüljön, azzal a feltétellel, hogy reklámozni nem lehet (pénz hiánya miatt), csak a weboldal működéséhez lehet hozzányúlni, és új dolgokat fejleszteni, kitalálni?