ugrás a tartalomhoz

Archívum - Szep 21, 2010

Nem adja át az értéket, ha hosszú

conyg · 2010. Szep. 21. (K), 22.42
Kedves Fórumozók!
A problémám a következő.
Adott a következő hivatkozás:
<a href="info_hazak.php?mit=<?= $sor["kod"] ?>&kod=<?= $sor["kod"] ?>&iranyar=<?= $sor["iranyar"] ?>&telepules=<?= $sor["telepules"] ?>&tipus=<?= $sor["tipus"] ?>&alap=<?= $sor["alap"] ?>&telek=<?= $sor["telek"] ?>&szoba=<?= $sor["szoba"] ?>&jegyzet=<?= urlencode($sor["jegyzet"]) ?>" target="_blank">info</a>
A $jegyzet változó általában hosszú szöveg. Viszont egy bizonyos hosszúságig még átküldi, tehát az info_hazak.php-be még átadja, de ha túl hosszú a szöveg akkor már nem jelenik a $jegyzet változó tartalma.

Egy új szerverre költözött az oldal, és azt gyanítom, hogy a php.ini-ben vagy esetleg .htaccess-ben kellene megadni/módosítani valamit, de nem tudom, hogy mit (ha így is van)

Mi lehet a megoldás?
Előre is köszönöm a válaszokat.

Üdv: ConyG
 

budapest.js szeptember 27-én

Török Gábor · 2010. Szep. 21. (K), 22.11

Tárgy hó 27-én a Colabsban kerül megrendezésre a budapesti JavaScript-barátok szeptemberi találkozója. Benne: Farkas Máté az automatikus pontosvessző beszúrás műkődését fejtegeti, Szász Tibor MVC alapokon épít JavaScript keretrendszert, Bácsi László jQuery-s tapasztalataiból merít, végül Hardi János, aki a napokban zajló Disruptive Code konferencián ad elő, kinti élményeiről mesél. A meetupot ezúttal is rögzítjük az utókor számára, élőközvetítés viszont nem lesz.

LEFT JOIN-nal nem kiértékelhető eredményt kapok

Totti 1986 · 2010. Szep. 21. (K), 18.11
Sziasztok!

A bejelentkezést akarom egyszerűbbé tenni azzal, hogy a táblákat LEFT JOIN-nal kapcsolom össze, de végül nem olyan eredményt ad ki, amit használni tudnék.

Van egy tábla, amiben a regisztrált adatok vannak eltárolva.
Egy másik tábla tárolja a kedvenceket, minden sor egy kedvenc, megadva, hogy mi az, és kihez tartozik.
A harmadik tábla a komment, mihez írták, és ki írta.
És mondjuk a negyedik egy adminjog, ahol meg van adva, hogy ki az és milyen jogosultsága van.

Eddig úgy hajtottam végre a bejelentkezést, hogy kiolvastam minden értéket az első táblából.
Aztán, ha létezik a $_SESSION['profil_id'], akkor megnézem, van-e admin joga, aztán hogy tartozik-e hozzá kedvenc, ha igen, azokat tömbbe írom, majd tartozik-e hozzá komment, és azokat is tömbbe írom.

De ha egy LEFT JOIN-nal:
SELECT * 
	FROM ((profil 
	LEFT JOIN admin ON profil.PROFILE_ID = admin.PROFILE_ID) 
	LEFT JOIN kedvenc ON profil.PROFILE_ID = kedvenc.PROFILE_ID) 
	LEFT JOIN komment ON profil.PROFILE_ID = komment.PROFILE_ID 
	WHERE ...
Attól eltekintve, hogy használhatom a USING-ot, mert a PROFILE_ID-nek mindenhol ugyanaz a neve, teljesen kiértékelhetetlen eredményt kapok, ha pl. 5 kedvencem és 3 kommentem van. Kiad 15 sort és abból nem tudok normálisan tömbbe írni.

Ez valószínűleg az én amatőrségem, de hogy tudok ebből olyan eredményt kapni, mondjuk a kiolvasásnál a tömbbe írásnál, hogy ne 15 soros tömbjeim legyenek, hanem a kedvencek 5 sor legyen, a komment meg 3.

Köszi
 

Tippek, hogy biztos válaszoljanak a fórum kérdésedre !

janoszen · 2010. Szep. 21. (K), 18.10

Amivel a kezdők abszolút ki tudják verni a biztosítékot az öreg rókáknál, az a nem megfelelő postolás. Nézzük, mire érdemes figyelni.

Pásztor János (proclub) a Weblabor közösségének aktív tagja, a fórumban rendre segít a bajba jutottakon. Ahhoz, hogy a felvetett problémákra minél jobb minőségű és minél pontosabb (vagy: egyáltalán) megoldást lehessen nyújtani, célszerű a kérdés megfogalmazásakor néhány tanácsot szem előtt tartani. Proclub az alábbiakban 13 pontban sommázta az általa legfontosabbnak vélt szempontot. (a szerk.)

CSS3 Media Queries and creating adaptive layouts

Joó Ádám · 2010. Szep. 21. (K), 17.45
Alkalmazkodó látvány
 

JQuery Hover() függvénytől behányt az Explorer!

Medve · 2010. Szep. 21. (K), 09.38
Sziasztok,
Van egy weboldalam ahol egy téglalapra ráviszem az egeret és akkor felugrik egy ablak benne egy csomó felirattal. Ezt a következőképpen gondoltam megvalósítani.

$("img#ikon2").hover(function(){$("div#ikon2").show("normal");},function(){$("div#ikon2").hide("normal");});
Van rá tippetek miért nem megy Explorer alatt? :P
 

Stop (Mis)Using Return False

Török Gábor · 2010. Szep. 21. (K), 08.55
Avagy pontosan mit is csinál a "return false" eseménykezelők esetén
 

.htaccess file átnevezése - hozzá kellene férni

grandvoyager · 2010. Szep. 21. (K), 07.26
Sziasztok!

Meg tudnátok mondani, hogy tudok cpanel-en hogy todom a .htaccess file-t átnevezni? Rejtett file és nem látom. Ha rákeresek kilistázza, de ebben a listában nem lehet a fájlt szerkeszteni.

Köszi!