ugrás a tartalomhoz

Archívum - Feb 9, 2010

legördülő js menö IE 6 alatt

Batka1985 · 2010. Feb. 9. (K), 19.26
Sziasztok
Problémám a következő: legördülő menüt használok az oldalamon, IE 6 alatt az oldal megnyitásakor, dob egy figyelmeztetést h "az IE megakadályozta h ez a file olyan aktív tartalmat jelenítsen meg amely hozzáférhet az ön számítőgépéhez". Rákattintok, engedélyezem a blokkolt tartalmat, és már működik is. Van rá valami megoldás h a legördülő menü miatti figyelmeztetést kiküszöböljem, gondolok itt vlmi scriptre ami be van építve a weboldalra, és elmagyarázza az IE-nek h ezt ne kérdezze meg mindig, és h ezt nem kell figyelembe vennie? Nem szeretnék másik menüt csinálni, csak zavaró h mindig előhozza ezt az üzenetet.
Válaszotokat előre is köszönöm!
 

CSS-háttérszín és más probléma

Judy88 · 2010. Feb. 9. (K), 19.19
Sziasztok!

Nemrég kezdtem el vezetni egy blogot, és a blog formázásával kapcsolatban adódtak problémáim. A blogom címe: url=http://judysdiary.blog.hu/]Judy's Diary[/url]
Szóval az első kérdésem az lenne, hogy lehetne megváltoztatni a jobb és bal oldalt látható terület színét más színre? Arra rájöttem, hogy kell megváltoztatni a body és a sideboxes háttérszínét. De még mindig nem tudtam megváltoztatni a fehér hátteret kétoldalt.
A második kérdésem, hogy lehet megváltoztatni a keresés gomb színét, vagy formáját? Ez a gomb a bal oldali oldaldobozokban látható.
Ha valaki válaszolna, akkor előre is köszönöm szépen a segítségét!
 

IP ütközés elkerülése

engineer · 2010. Feb. 9. (K), 17.55
Sziasztok.

Helyi hálózaton működik a webszerverem, a szervert futtató gépnek pedig fix IP címe van, hogy a többi gép könnyen megtalálja. (ha a router osztaná az IP-t akkor áramszünet után más lenne a szerver címe)
A hálózatra többen is csatlakoznak, akik a webszerveren lévő tartalmat böngészik/használják.
A kérdésem az, hogy ha valaki mondjuk 'heccből' a saját gépének IP címét szintén fixre állítja, méghozzá ugyanarra a címre amin a webszerver is fut, akkor hogy lehet elérni hogy ne legyen IP cím ütközés, hanem a webszervert futtató gép 'elsőbbséget élvezzen'? Esetleg olyan címe legyen, amit a többiek nem állíthatnak be?
- már ha meg lehet oldani egyáltalán -
Lehet valami ilyesmit beállítani a routerben? Vagy van olyan hálózati eszköz ami ezt megoldaná nekem?

Amire gondoltam, az az hogy 2 routert használok, és az egyiket a másik 'alá' dugom, erre csatlakoznak a többiek, a 'felsőre' pedig a webszerverem.
Persze ez így önmagában semmi, de mivel nem nagyon értem ezeket a - alhálózati maszk, átjáró, DNS kiszolgáló - címeket ezért inkább nem próbálkoznék nehogy a végén még én rontsak el valamit.

Remélem érthetően fejeztem ki magam.

Előre is köszi.
 

Interjú Matt Mullenweg-gel

Petrov · 2010. Feb. 9. (K), 11.15
Interjú a WordPress alapítójával