ugrás a tartalomhoz

legördülő js menö IE 6 alatt

Batka1985 · 2010. Feb. 9. (K), 19.26
Sziasztok
Problémám a következő: legördülő menüt használok az oldalamon, IE 6 alatt az oldal megnyitásakor, dob egy figyelmeztetést h "az IE megakadályozta h ez a file olyan aktív tartalmat jelenítsen meg amely hozzáférhet az ön számítőgépéhez". Rákattintok, engedélyezem a blokkolt tartalmat, és már működik is. Van rá valami megoldás h a legördülő menü miatti figyelmeztetést kiküszöböljem, gondolok itt vlmi scriptre ami be van építve a weboldalra, és elmagyarázza az IE-nek h ezt ne kérdezze meg mindig, és h ezt nem kell figyelembe vennie? Nem szeretnék másik menüt csinálni, csak zavaró h mindig előhozza ezt az üzenetet.
Válaszotokat előre is köszönöm!
 
1

Lokálisan?

Poetro · 2010. Feb. 9. (K), 20.52
Amennyiben csak saját gépen hozza elő, és amikor feltöltöd akkor nem, akkor minden rendben. Ha online feltöltött tartalom esetén is megkérdezi, akkor megkérdőjelezném a script biztonságosságát, és keresnék valami olyat ami nem akar kétes tartalmat bejuttatni a gépemre.
Másik kérdés, hogy mit produkál a későbbi IE változatok esetén, gondolok itt IE7 / IE8-ra.
2

IE 7 és 8 alatt semmi ilyen

Batka1985 · 2010. Feb. 10. (Sze), 09.46
IE 7 és 8 alatt semmi ilyen figyelmeztetés nem jelenik meg. Csak IE 6 alatt. Amíg nem kapcsolom be a "blokkolt tartalom megjelenítése" funkc. addig nem jelennek meg a menüm felugró almenüi. Ált. azt veszem észre h 1 alkalommal elég engedélyezni a többi alkalommal már nem jelenik meg ez az üzenet, persze ez nem mindig igaz. És ezt szeretném kiküszöbölni. Ötleted van rá, v ezzel együtt kell élnem?:D
3

A kérdés maradt

Kevlar · 2010. Feb. 11. (Cs), 15.04
Ahogy Poetro is írta, az IE6 akkor szól ezért, ha lokálisan futtatod a scriptet. Vagyis a saját gépedről nyitod meg a file-t, nem szerveren keresztül. Szinte biztos, hogy a probléma megszűnik, ha feltöltöd majd a file-t, vagy ha telepítesz egy apache-ot a gépedre, és localhost-on keresztül nyitod meg a html-t.