ugrás a tartalomhoz

height="100%" help

jonnyk · 2010. Feb. 12. (P), 15.21
Sziasztok!

Adott egy oldal, aminek a fórumát egyelőre ingyenes fórummal oldottam meg. Amit szeretnék: egy táblázat egy bizonyos cellájába belinkelni a fórumot, és azt a táblázaton belüli görgetősáv nélkül megjeleníteni. (tulajdonképpen olvadjon bele az oldalba, és csak a "keret"oldal saját görgetősávját használja, a fórum adott oldalainak "magassága" függvényében) Gondoltam olyasmire, hogy iframe-mel behívom a táblázat adott cellájába, és adok neki egy 100% magasságot, de nem igazodik a fórum oldalanként változó tartalmához, és 100px magas dobozban görgeti az oldalakat.

Van valami ötlet, hogyan lehetne minden böngésző kompatibilisen ezt megvarázsolni? :-)
 
1

Mondjuk sehogy?

Poetro · 2010. Feb. 12. (P), 21.23
Ha az IFRAME tartalma nem azonos domainről van, akkor a JavaScript eleve nem fér hozzá, így nem tudja lekérdezni az oldal magasságát, ergó nem tudja frissíteni az IFRAME magasságát. Amennyiben mondjuk szerver oldalon szúrnád be a másik fórum tartalmát az oldaladba, akkor működne, már csak az abban levő linkeket kell ügyesen módosítani.

Amire gondolok:
Van egy oldalad. Amennyiben ebbe bele van ágyazva egy másik fórum, akkor PHP vagy más szerver oldali nyelvvel lekérdezed az illető oldalt, és beszúrod az oldalad megfelelő pontjára a letöltött tartalmat. Mondjuk a CSS / JS és a linkek átírása már a te feladatod lesz.
2

más ötlet?

jonnyk · 2010. Feb. 13. (Szo), 10.09
Hát... sajna a szerver oldali beszúrás nem fog működni, úgyhogy ez az ötlet valszeg nem az én mankóm lesz...

Mindenképp elrakom a továbbiakra, hátha még jól jön, de most ide mást kéne kitalálni. Valahogy máshogy? div? vagy bármi hasonló?