ugrás a tartalomhoz

Archívum - Szep 24, 2009

Geometriai program natívan webre (javascript - canvas - svg)

Ustak · 2009. Szep. 24. (Cs), 22.04
Sziasztok!

Ha minden igaz, egy olyan feladatba kell belevágnom, melynek lényege, hogy egy java -ban megírt geometriai oktatóprogramot kellene átraknom javascript alapúra, tehát hogy a böngészőkben mindenféle plugin nélkül működjön, és ráadásul hogy nagyot mondjunk, jó lenne ha mobil eszközökön is elindulna :-)

Egyelőre az információgyűjtés szintjén tartok (és gondolom ott is maradok még egy ideig:-)) Nagy vonalakban arra gondoltam, hogy amit lehet, valid xhtml kóddal megoldok, és a rajzolás részét pedig a canvas - svg megoldással, böngészőtől függően. Mivel az utóbbi dolgokban nem vagyok még benne, az a kérdésem, merre nézelődjek, van e tapasztalat.

Mindenképpen egy js frameworkot ki fogok választani, a legutóbbi <jsmag> -ban van is egy összehasonlítás a különféle chart megoldásokról. Olyat is hallottam, hogy létezik olyan compiler, mely java kódból javascriptet fordít (a gxt -vel dolgozom is, az tudom hogy ilyen) de kicsit egyelőre fenntartásaim vannak a dologgal kapcsolatban, a két nyelv elég különböző, a javascript enged olyan trükköket, melyeket nem tudom hogy a fordító belerak -e és úgy rakja -e bele ahogy azt én tenném. Szóval a kézzel írt kód mellet szavaznék egyelőre (még fél évi gxt fejlesztés után is).

Tehát a lényeg: canvas - svg framework tapasztalat.
Köszi:
Gábor.
 

Valid html BBcode-al

Tanul0 · 2009. Szep. 24. (Cs), 18.15
Sziasztok!

Nos ismét egy problémába ütköztem:

function pnick_szinezo($p_nick){
	$p_nick = preg_replace("#\[c=(.*?)\](.*?)\[/c\]#si", "<font color=\"\\1\">\\2</font>", $p_nick);
	$p_nick = preg_replace("#\[b\](.*?)\[/b\]#si", "<b>\\1</b>",$p_nick);
	$p_nick = preg_replace("#\[i\](.*?)\[/i\]#si", "<i>\\1</i>",$p_nick);
	$p_nick = preg_replace("#\[u\](.*?)\[/u\]#si", "<u>\\1</u>",$p_nick);
	$p_nick = preg_replace("#\[s\](.*?)\[/s\]#si", "<s>\\1</s>",$p_nick);
	return $p_nick;
}
A user-ek szinezhetik a nick nevüket(like msn).

Ha a user így csinálja meg:

[c=blue]|i|Lon[/c][c=green]g[/c]|/i||s|[c=purple]R[/c][c=red]ifle|/s|[/c]
akkor abból:

<font color="blue"><i>Lon</font><font color="green">g</font></i><s><font color="purple">R</font><font color="red">ifle</s></font>
És ez egyáltalán nem valid. Hogyan tudnám megoldani, hogy valid legyen?
 

CKeditor betöltési probléma

tudodki · 2009. Szep. 24. (Cs), 16.37
Sziasztok,

a következőkben kérném a segítségeteket. A dokumentáció szerint beállítottam a ckeditort (3.0-s verzió), megítélésem szerint sikeresen. Azonban.. az ügyfél jelezte hogy nála nem jelenik meg a szerkesztőablak, ami azért furcsa mert nálam (ie-n és firefoxban, több rendszeren és több gépen is megnéztem az ominózus oldalt) mindig megjelenik. A tesztoldal elérhető a következő címen: http://retrieverklub.hu/admin/ceditor.html.

Kérlek benneteket, hogy egy rövid teszt erejéig segítsetek nekem. Nálatok megjelenik-e a szerkesztőablak, esetleg ha nem milyen hibaüzenetet ad az oldal. Ha valakinek van valamilyen tapasztalata ezzel a rendszerrel, szívesen fogadnék egy kis tanácsot a fenti hiba kapcsán.
 

Write HTML and CSS quicker with with Zen Coding

Anonymous · 2009. Szep. 24. (Cs), 16.00
HTML snippetek irasa css selectorokkal
 

Joomla!Nap 2009

Török Gábor · 2009. Szep. 24. (Cs), 15.15
Október 10-én a CEU Konferenciaközpontban
 

MySQL mezőben ne legyen azonos érték

thamas · 2009. Szep. 24. (Cs), 15.13
Van egy adatbázis tábla, amiben a rekordok egyik mezőjét úgy kellene átalakítani, hogy ne tartalmazhasson azonos értéket.

Konkrétabban: személyek adatait tároljuk, mezők: id, név, email, etc. A név mezőt szeretném megváltoztatni úgy, hogy ha van pl. több Kovács István, akkor a másodiktól kezdődően a mező értéke egészüljön ki egy sorszámmal (tehát így Kovács István, Kovács István 2, Kovács István 3 etc.)

Milyen sql utsítással, utasításokkal lehet ezt elérni? Esetleg más ötlet a mezők egyediesítésére? (PhpMyAdmint használok.)

Köszönöm!

T.
 

You Know You Should Use JavaScript When…

Kevlar · 2009. Szep. 24. (Cs), 15.03
Tudsz jobbat?
 

Silverlight 3 fejlesztői konferencia

Török Gábor · 2009. Szep. 24. (Cs), 15.00
Október 14-én a Sugár moziban