ugrás a tartalomhoz

Archívum - Feb 16, 2009

Introducing Bespin

Poetro · 2009. Feb. 16. (H), 20.17
Böngészőből futó editor jelenleg CSS, JavaScript és HTML támogatással a közös fejlesztéshez a Mozilla Labs-tól
 

CSS font installálás "@font-face"-szel

leafface · 2009. Feb. 16. (H), 13.58
Sziasztok!

Tud valaki segíteni abban hogy ha CSS-ben "@font-face"-szel betűtípust akarok rakni a weboldalra, miért kapom vissza a hibakoznolban az alábbi üzenetet?

Warning: Unrecognised at-rule or error parsing at-rule '##kukac##font-face'.


Köszönettel,
Laci
 

Book Review: Learning Dojo

Török Gábor · 2009. Feb. 16. (H), 13.23
Nicholas C. Zakas rossz tapasztalatairól számol be
 

Rendur 2.2

Heilig Szabolcs · 2009. Feb. 16. (H), 11.48
Röptében módosítható és kipróbálható CSS/HTML/JavaScript, talán kicsit kényelmesebben, mint Firebuggal
 

Többértékű mezők elemkre bontása, feloldása.

s_volenszki · 2009. Feb. 16. (H), 10.51
Söprögetek még mindig a saját házam táján (http://weblabor.hu/forumok/temak/101074) és az elmúlt években szerzett tudás és tapasztalat alapján felfedeztem néhány jelentős hibát...

Elemeztem az adattábláimat és néhányban találtam egy két klasszikus fogyatékosságot így neki is álltam a többértékű mezők felbontásának, majd azok feloldásának.

El is jutottam egy egész egyszerű felépítéshez, azonban a lekérdezéssel megakadtam. Lehet, hogy nem a lekérdezés miatt nem jutok tovább, elképzelhető, hogy nem jól közelítem meg a kérdést!

Ha egy termékeket tartalmazó táblát feloldottam két táblára, úgy, hogy az egyik tábla tartalmazza a termékeket, a másik pedig a termék árakat (mivel lehet egy terméknek több különböző ára), akkor az elképzelésem szerint én olyan lekérdezést készítenék, ami lekérdez minden terméket a termék táblából, majd minden egyes termékhez megszerzi az árakat. előfordul, hogy egy terméknek csak 1-2 ára van, azonban van olyan is, amelyiknek 5.

Arra gondoltam, hogy készítek egy nézetet a két táblából ezen feltételek figyelembe vételével, és majd ebből szolgálom ki az adatigényt.

És itt jön a gondom! Amíg a termék és az ár egy táblában volt, addig a lekérdezés eredményében a termék és az árak egy rekordként jelentek meg, azaz mid a termék, mind az összes ár egy sorban volt. Igen, volt olyan, amikor egy terméknél a lekérdezés eredménye sok-sok üres mezőt tartalmazott.

Mit tegyek? Olyan lekérdezést erőltessek, aminek az eredménye egy olyan nézet tábla, mint amilyen az eredeti táblám volt, azaz minden ár egy sorban szerepel a termékkel, vagy létezik lekérdezési eljárásé, amivel olyan lekérdezést tudok csinálni, ahol a termék egy rekord lesz, de az ár mező mégis tartalmazza az összes termékhez fellelhető árat. Lehet, hogy badarság, de mintha a rekordban az ár mező tömb lenne.

Kérlek titeket mutassatok utat! Nem megoldást várok, csak tapasztalt sql programozók véleményét.