ugrás a tartalomhoz

Archívum - Nov 15, 2009

Lenyiló szövegek html-ben vagy szövegszerkesztőben...

alagutaso · 2009. Nov. 15. (V), 21.09
Sziasztok!

Első kérdésként tisztázzuk a nevet:
láttam weblapokon olyat, hogy egy szöveg bizonyos részére (pl. valamelyik mondatra) kattintva további szöveg jelenik meg (a mondat alatt), ami aztán visszacsukható..
mi ennek a hivatalaos neve? előtűnő szöveg, lenyiló szöveg, megjelenő szöveg? és angolul?

Szeretnék úgy megírni egy dokumentumot, hogy ilyenekkel rakom tele. (Ez az én fixa ideálom, nekem ez szimpatikusabb információrendezés, mint holmi tartalomjegyzék meg ugrólinkek)

A legjobb lenne ha soha nem kellene egyetlen html kódot se látnom, így a második kérdésem az lenne, hogy tudtok-e olyan szövegszerkesztő programról, ami engedi ezt a funkciót?


Ha nincs ilyen (csúnya lenne), akkor megírom a doksit html-ben a dreamweaver ugyis egy barátságos jószág. Ezesetben meg tudná valaki mondani, hogy a dreamweaver (cs3 és cs4 is van nálam) hogyan nevezi ezt a funkciót, melyik menüből érhető el?


Végezetül mindkét esetben (szövegszerkesztő, dreamweaver) érdekelne, hogy lehet-e ezeket egymásba "ágyazni", azaz a megjelenő szöveg egy mondatára kattintva egy újabb szöveg jelenik meg, aminek egy részére kattintva egy újabb, és így tovább?


Köszi minden választ,

Dávid
 

Tárhely vagy Saját szerver?

GabrielX · 2009. Nov. 15. (V), 18.23
Üdv nektek!

Jelenleg egy nagyobb php alapú játékon dolgozunk. A játékot szeretnénk több országban is elindítani! Reményeink szerint a játékosok száma gyorsan növekedésnek indul.
A kérdésem annyi lenne, hogy vegyek saját szervert, vagy elég egy egyszerű webtárhely?! (Esetleg ajánlhattok szolgáltatókat is!)
(Gondolom szerver, lenne a legjobb megoldás a terhelés és az adatbázisok mérete miatt?!)
A válaszokat előre is köszönöm!

Üdvözlettel: Gabriel
 

Kereső böngészőbe felvétele

Dzsijszi · 2009. Nov. 15. (V), 17.17
Sziasztok!

Lenne egy olyan kérdésem, hogy van egy saját keresőm és azt szeretném, hogy azt az oldalára látogató személy fel tudja venni Firefox böngészőjébe a keresői közé. Ezt hogyan tudom megoldani?