ugrás a tartalomhoz

Archívum - Nov 19, 2009

css fájlok - kimaradt mértékegység méretezésnél

mikroman · 2009. Nov. 19. (Cs), 16.34
Sziasztok!

Ha egy css fájlban a méret megadásánál kimarad a mértékegység és az érték nem nulla, akkor ez mivel jár? Lassíthatja ez a lap betöltését ami ezt használja például Internet Explorernél? Esetleg az ilyen hibás bejegyzéseket valami "default" mértékegységgel használja?
pl main.css-ben:
padding:20;
top:20;

Köszi!
Mikroman
 

Partner programhoz banner követéses rendszer

stan · 2009. Nov. 19. (Cs), 14.36
Saját készítésű php-mysql alapú weboldalamhoz szeretnék készíteni egy partner-programot (angol nevén affiliate program). Lényege, hogy regisztrációkor meg lehet adni a "Partner azonosító" mezőben egy azonosító számot, és ha valaki így regisztrál, akkor a beírt "Partner azonosító"-val rendelkező ember alá regisztrál be. Ha ez az új regisztráló az oldalamon vásárol, akkor a megadott partner ezért jutalékot kap. Ha én pl. ajánlom személyesen egy ismerősömnek az oldalt, és leírom neki egy cetlire a kódomat, hogy regisztrációkor ezt ne felejtse el megadni, akkor természetesen probléma nélkül működik a dolog.

Az elképzelés úgy bonyolódik, hogy ezt a rendszert szeretném kiegészíteni egy banner követéses alrendszerrel. Ennek lényege, hogy ha a felhasználót érdekli a partner-program, és van neki egy vagy több weboldala, akkor kitehesse a banneremet, és aki ezen keresztül jut el az oldalra és regisztrál, az automatikusan az ő partnere.

Ötletem az, hogy először is a felhasználónak meg kell adnia azokat a célwebdolalakat, amelyekre szeretné kirakni a bannereimet. Ezeket a weboldalakat átnézem, mielőtt engedélyezném a megjelenést, mert nekem fontos, hogy igényes oldalakon jelenjenek meg a hirdetéseim, és holmi pornó, warez, dj haknijancsi oldalán ne jelenhessen meg partner program szinten, mert az rontja az én márkanevemet. Amint elfogadtam a webcímeket fontos, hogy csak az innen érkező felhasználók legyenek a weboldal tulajdonos automatikus partnerei, az előbb taglalt szerkesztési irányelvek miatt.

Programozás szempontjából úgy oldanám meg, hogy miután elfogadtam az általa beküldött célweboldalakat, publikálnám számára a megfelelő HTML kódot, amit beilleszthet az oldalára. Ez egy képlink-ből áll, amely megjelenít egy általa választott bannert a lehetőségek közül, tehát az én weboldalam /banners mappájából jelenítené meg a képet az ő weboldalán. A képre kattintva eljuthatunk az én saját weboldalamra egy GET kiegészítéssel, amely tartalmazza a tulajdonos azonosítóját.

Running desktop and mobile versions of your site

Török Gábor · 2009. Nov. 19. (Cs), 13.15
Google javaslata a mobil-felhasználóknak szánt eltérő tartalom kiszolgálására
 

mod_rewrite

mgergo90 · 2009. Nov. 19. (Cs), 12.50
Sziasztok,

Van egy .htaccess fájl:

DirectoryIndex valami.php
RewriteEngine on
RewriteBase /weboldal/
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteRule ^(.*)$ valami.php?rewrite=$1 [QSA]

Egy hivatkozás így néz ki: <a href="foldal/aloldal">Link</a>
ez a böngészőben így jelenik meg: http://www.mydomain.hu/weboldal/foldal/aloldal

Ha ismét rákatintok a linkre akkor:
http://www.mydomain.hu/weboldal/fooldal/fooldal/aloldal

Újabb kattintásra:

http://www.mydomain.hu/weboldal/fooldal/fooldal/fooldal/aloldal

Ez miért van?

Köszönettel:
Gergő
 

Php- függvény hívása a megadott kontextusban

inf · 2009. Nov. 19. (Cs), 01.20
Sziasztok!

Egy függvényt szeretnék meghívni egy objektum kontextusában, vagy átadni neki másik kontextusból adatot.
(kontextus=scope, jobb fordítást nem találtam)

Egyelőre az egyedüli működő megoldás a $GLOBALS használata, ill. php4 alatt létezik olyan, hogy aggregate, viszont nekem php5-ös megoldásra van szükségem.

Tud valaki ilyet?