ugrás a tartalomhoz

Archívum - Ápr 26, 2008

BBCode vs HTML adattárolásnál

Max Logan · 2008. Ápr. 26. (Szo), 17.43
Egy honlap felújításán munkálkodom és első körben arra gondoltam, hogy ha már a template rendszerhez írtam egy BBCode helper-t, akkor miért ne tárolnám BBCode-os formában az adatokat.

Aztán amikor jobban megvizsgáltam, hogy milyen infókat is kellene tárolni DB-ben, akkor már ott tartottam, hogy kb. HTML szintű BBCode-okat kellett volna létrehozni.

Ezt technikailag nem jelentene problémát, csak így már megkérdőjeleződik a BBCode létjogosultsága.

Mivel az adatokat csak olyan ember fogja majd adminból adott esetben átírni, aki tudja, hogy mit csinál nem igazán van értelm játszanom azzal, hogy BBCode-okkal burkoljam a HTML-t.

Tehát a kérdésem (amit lényegben meg is válaszoltam): érdemes-e BBCode-okkal formázott adatokat tárolni DB-ben vagy legyen inkább HTML, ha nem jön felhasználótól megjelenítendő adat?

Itt főként azért vetődik fel a kérdés, mert olyan összetettebb megjelenítésről is szó van, mint pl. a táblázat. Ezt pedig BBCode-ra át lehet írni, de szerintem nem sok értelme van ilyen "ellenőrzött" környezetben.

Kinek mi a véleménye?
 

Egy fontos program (kellene)

gabesz666 · 2008. Ápr. 26. (Szo), 16.44
Sziasztok!

Webfejlesztéssel foglalkozom már egy ideje, de állandóan gondom akad a böngészők közötti inkompatibilitás miatt. Nem tudtok mondani egy programot ami a fontosabb böngészők szerint jelenítené meg nekem az általam írt oldalt? Ami fontos lenne az hogy javascriptet is ugyanúgy kezelje mint az adott böngésző. A válaszokat előre is köszönöm!
 

Rewrite összefoglaló

abicska · 2008. Ápr. 26. (Szo), 13.21
Lenne kedves írni nekem valaki egy mod_REWRITE összefoglalót az alapoktól?
Szeretném megtanulni, hogyan lehet megcsinálni a www.valami.hu/hirek/rovat/cikkszam/ címezést.
Kérlek segítsetek!
Köszönöm előre is!