ugrás a tartalomhoz

Egy fontos program (kellene)

gabesz666 · 2008. Ápr. 26. (Szo), 16.44
Sziasztok!

Webfejlesztéssel foglalkozom már egy ideje, de állandóan gondom akad a böngészők közötti inkompatibilitás miatt. Nem tudtok mondani egy programot ami a fontosabb böngészők szerint jelenítené meg nekem az általam írt oldalt? Ami fontos lenne az hogy javascriptet is ugyanúgy kezelje mint az adott böngésző. A válaszokat előre is köszönöm!
 
1

felpakolod a bongeszoket :)

ksgy · 2008. Ápr. 26. (Szo), 18.05
felteszed a bongeszoket kulon-kulon :) ha windozod van, akkor IE6ot fenthagyod, es leszeded az "IE7 standalone" verziot (google megmondja honnan es hogyan kell letoltsd), felteszed melle operat, firefoxot (egyelore a 2es szeriat, de ha ugyes vagy, akkor a 3asbol is tudsz standalone verziot tenni), safarit... es kb ezekkel le is fedted a 90-95%-at a bongeszopiacnak :) asszem nem maradt ki semmi fontos, ha megis, majd valaki hozzateszi :)
ha linuxon dolgozol, akkor wine, bar en inkabb javaslom egy virtualboxba tett windowst, mert wine-os ie6 tud furcsasagokat csinalni, nem egeszen ugy renderel mint nativ win alatt

elkerulni a fejlesztesben a kulonbsegeket nemtudod, csak gyakorlattal... js inkompatibilitasra pedig hasznalj valami js frameworkot (prototype, jquery, ajs, stb...)
2

Win Safari

Max Logan · 2008. Ápr. 26. (Szo), 18.18
A windows-os Safarira nem lehet adni, mert ami nekem jó volt, az nem volt jó az OS-X-es változaton ...
3

Re:

gabesz666 · 2008. Ápr. 26. (Szo), 18.31
Ez kicsit körülményes, annál is inkább mert az xp-men alapban 7-es explorer volt és az istennek nem engedi eltávolítani. Egyébként találtam egyszer egy ilyen programot de már nem emlékszem a nevére!
4

ie standalone package

Drawain · 2008. Ápr. 26. (Szo), 19.18
Van ilyen is. Ha jól tudom IE7 mellé is felmegy a pakk, igaz nem túl stabil, de úgyse mindennapi használatra kell.
6

Van virtuális gép

Jano · 2008. Ápr. 26. (Szo), 21.21
Van előre felkonfigurált Virtual PC alatt futattható XP vagy Vista image böngészővel, developer eszközökkel.
5

Kíváncsi vagyok

vbence · 2008. Ápr. 26. (Szo), 21.18
Tudsz példát mondani? (mutatni)
7

min-height

Max Logan · 2008. Ápr. 26. (Szo), 21.24
Mutatni nem, de a lényeg az volt, hogy min-height volt beállítva. Ezt minden szépen kezelte, még a windows-os Safari is. Viszont az original Mac-es Safari nem nyújtotta a div-et tovább amikor nagyobb lett a tartalom, mint a min-height értéke. A végére be kellett rakni egy
height: auto !important[/b]
-ot, hogy jó legyen.
8

béta?

vbence · 2008. Ápr. 27. (V), 00.12
Azt gyanítom, hogy ez abból az időből származik, amikor a bétás webkit kijött windowsra, ami természetesen a legfrissebb webkit kódon alapult. A hivatalos Safari build pedig hónapok óta nem frissült. Ekkor valóban fényévnyi különbségek voltak. Persze a maces WebKittel nem, csupán a hivatalos builddel. Mióta viszont a safari 3-as váloztatra váltott, már rendszeresen jönnek át a webkit frissítések.