ugrás a tartalomhoz

Archívum - Ápr 21, 2008

mail() és [ENTER] problémák

dood · 2008. Ápr. 21. (H), 21.54
Sziasztok!

Előre is bocs, ha már volt kérdés.

A mail() fv-nyel azt tapasztaltam, hogy olykor elküldi szépen és gyorsan a levelet, vmikor pedig késve, vagy - ami nagyobb baj - , hogy egyáltalán nem. Mi lehet ennek az oka és hol kell megoldást keresni rá!

Ha már itt vagyok megkérdezem azt is, hogy egy form ( <textarea> ) - ban a beírt szöveg esetén az [enter] nyomását nem érzékeli a mysql és amikor kiolvasom ( pl. vendégkönyv esetében ) egybefolyó szöveget ír ki. Ennek a problémának a forrását is keresem és rá egy lehetséges megoldást. kösz.

Üdv, dood
 

Rook Security - Capthca

Heilig Szabolcs · 2008. Ápr. 21. (H), 18.37
Hogyan kell sikeresen captcha-t törni. És persze mivel lehetett volna nehezíteni.
 

Hol kezdjem a webszerkesztéssel kapcsolatos tanulást?

marcarc · 2008. Ápr. 21. (H), 15.29
Sziasztok!

Azzal kapcsolatban írok, hogy szeretnék elkezdeni komolyabban foglalkozni a web szerkesztéssel illetve web- design-al. Akár későbbiekben ebből megélni. Már kerestem tanfolyamokat (pl.: http://www.infosuli.hu/ , http://www.web-excel-word-tanfolyam.hu,) de nem voltam teljesen biztos, hogy azok nyújtanak annyit, amivel kezdhetnek is valamit. Persze kezdésnek gondolom tökéletese, de mi jön azután? Tehát kérdésem az lenne, hogy szerintetek hol érdemes és hogyan elkezdeni a dolgot??
Üdv: Marci
 

FCKEditor Create

fERI · 2008. Ápr. 21. (H), 15.07
Sziasztok!

Az alábbi dologra keresek megoldást:

Egy admin felület fejlesztésén dolgozom, és igen igényesen szeretném megcsinálni. A front-end oldal tartalma ezen a back-end-en keresztül lenne szerkeszthető FCKEditor segítségével. A tartalom adatbázisban kerülne tárolásra. A tartalom első körben a felhasználónak megjelenítésre kerülne (mondjuk egy táblázat vagy div területben, mely egyedi azonosítóval került ellátásra). A feladat az lenne, hogy egy gombnyomásra (Pl.: szerkeszt gomb, mely akciója egy külső JavaScript függvényben van megadva) a dedikált helyen lévő formázott tartalom helyén a szerkesztő jelenne meg, benne a módosítandó információval. Próbálkoztam azzal, hogy JavaScript segítségével a szerkesztőt a megfelelő helyre betöltöm (szerver kommunikáció nélkül) innerHTML segítségével, de a szerkesztő Create metódusa nem akarja az igazságot. A legjobb ötletem egyenlőre az, hogy a tartalmat és a szerkesztőt külön külön helyeken megjelenítem (egymás alatt) és CSS segítséégével, display: none; és társai segítségével a megfelelőt jelenítem meg a felhasználói igényeknek megfelelően (szerkesztés gomb megnyomása, mentés gomb megnyomása, stb.). A megoldás nagyon piszkálja a csőröm, nem igazán szeretném ezt alkalmazni (kontár és igényleten dolognak tartanám). Van valakinek jobb ötlete? A textarea csere megoldással az a bajom, hogy abba az elembe nem lehet formázott szöveget beletenni, holott az első megjelenés alkalmával ez lenne az igény.

Várom a javaslatokat (akár AJAX alkalmazásával is).

Előre is köszönöm mindenkinek.

Üdvözlettel:
fERI
 

Hogyan készítsek API-t?

lorko · 2008. Ápr. 21. (H), 10.19
Sziasztok,

elkezdetem írni egy api-t amiről azt hittem működik, de most kiderült, hogy nem mindig.
Ha valaki tud valami jó leírást hogyan csináljunk, fejlesszünk saját api-t azt kérem ossza meg velem.

Előre is köszönöm