ugrás a tartalomhoz

Archívum - Jan 14, 2008

HtmlTidy és társai - user input biztonság

Drawain · 2008. Jan. 14. (H), 22.34
Sziasztok!

A véleményetekre és tapasztalatotokra vagyok kíváncsi azzal kapcsolatban, hogy mennyire használhatóak, biztonságosak a mai "HTML-tisztító" függvénykönyvtárak.

Igazából azon töröm a fejem, hogy készülő wikipedia-szerű projektem felületszerkesztőét egy fejlett editor-ra, pl a TinyMce-re bízom - azonban én még úgy tanultam, hogy nem ajánlott a mindennapi user kezébe html-kód szerkesztőt adni, hiszen nagy a biztonsági kockázata (XSS, Sql injection, stb.). Korábbi munkáimnál csak az adminok számára volt engedélyezve a lehetőség.

Kérdésem, hogy megoldást jelentenek e a mai html szűrők, mint pl.

HTML Tidy
HTML Purifier - 3.0-ás változata épp a napokban jelent meg, és css stílusformázást, egyéb nyalánkságokat is tartalmaz
SafeHTML - eddig minden projektemnél ezt használtam user input szűrésre, de félek lassan kiöregedik szegény, fejleszteni meg csak nem akarják...

Teszteltem az utóbbi kettőt a weblaboron egy korábban megjelent XSS cheatsheet segítségével, és mindkettő eltávolította a veszélyes kódokat (a HTMLPurifier benthagyott pár dolgot, a kommentezéssel egybekötött xss támadásoknál, de szerintem elégséges kódot vágott ki, hogy ne működjön a támadás).

Ez valójában már a B-terv, eredetileg egy ultimate html to bbcode konverterbe kezdtem a tinymce kimenetéhez (a gyári bbcode plugin még eléggé gyermekcipőbe jár), de látva, hogy ez nem kis meló a sok formázási lehetőség miatt, szeretném tudni megéri e, vagy ma már felesleges aggódni az említett kódtisztítók mellett.

A válaszokat előre is köszönöm!
 

JavaScript objektum összes függvényének és attribútumának listája

pentike · 2008. Jan. 14. (H), 15.30
Sziasztok!

Gondolom már volt téma, de nem találtam meg, hogy hogyan lehet egy javascript objektumról megtudni, hogy milyen függvényei és attribútumai vannak.

Köszi a választ!
Üdv:
pentike
 

3d hatású szöveg

lipmat · 2008. Jan. 14. (H), 14.44
Sziasztok!

Nem tud valaki olyan css tulajdonságról vagy javascript motorról, amivel megoldható lenne hogy, egy-egy divben tárolt szöveget kicsit elforgassunk, torzítsunk. A cél az lenne, hogy a szöveg úgy nézzen ki mintha a térben lenne egy lapon például.
Köszi előre is.
 

Igazítás CSS nélkül

mrcopak · 2008. Jan. 14. (H), 10.53
Segítséget kérek.
Az a gondom, hogy a www.commechezvousabudapest.com index oldalán megőrizve a H1 és H2 tagot nem tudom függőlegesen lejebb vinni az alábbi 2 szöveget.

L'appartement Asterix et l'appartement Obelix vous attendent dans le vrai centre de Budapest

Ha kiveszem a H1 és H2 tagokat, akkor meg tudom csinálni lásd www.commechezvousabudapest.com/fra/appartements_fr.html

Bezavarnak a H1 és H2 tagok

(Sajnos nem tudok CSS-ül.)