ugrás a tartalomhoz

Archívum - Jan 2, 2008

Django and Comet

Anonymous · 2008. Jan. 2. (Sze), 15.36
Érdekes push megvalósítás Python alatt
 

CSV file importálása MySQL táblába

PetyaKmet · 2008. Jan. 2. (Sze), 15.29
Sziasztok!

Tudna valaki abban segíteni, hogy hogyan lehet egy másik szerveren levő filet áttölteni saját adatbázisba megfelelő táblájába? Konkrétan:
Szeretném a www.szerencsejatek.hu/xls/hatos.csv filet a saját adatbázisomba egy php scripttel áttölteni. Ha nehéz munka szívesen fizetnék érte valamennyit.
Előre is köszönöm segítségeteket:

Üdv: Péter

MSN: a.p##kukac##freemail.hu
Skype: hirosnet
 

Véletlenszerű háttérkép (random background) CSS-ből?

Moon · 2008. Jan. 2. (Sze), 07.58
Sokszor rákeresve több PHP megoldást találtam arra, hogy véletlenszerűen változzon a háttérkép minden betöltésnél. Nálam valamiért egyik sem működött, nyilván ennek legfőbb oka az, hogy nagyon kezdő vagyok. De az is lehet, hogy ezek a megoldások nem arra valók, amire nekem kell, ugyanis egy demo DVD-t kell írnom, amin fejezetenként külön mappákban vannak a háttérképek és mindezt egy, a DVD-re másolt Easy Prezentation nevű hordozható böngésző jeleníti majd meg, ami ha jól értem az IE-t használja. (Ezért értelemszerűen kizárt minden olyan megoldás, ami fájlok átnevezésével, vagy tartalmuk megváltoztatásával próbálkozik.) Ilyent még sohasem kellett csinálnom...

Olyan megoldásra van szükségem, amire a CSS fájlból hivatkozhatok és egy adott könyvtárban lévő összes képfájl közül választ véletlenszerűen. Azok a módszerek, ahol a HTML fájlba kell szkriptet beilleszteni, sajnos nem jók, mert nagyon sok a fájl és a képek neve is fejezetenként más-más. Mindenképp a CSS-ből kell megoldanom, mert a stíluslapoknak minden fejezetnél azonos a fájlneve és a tartalma, így gond nélkül bemásolhatók bárhová. A képek mérete egyforma és a mappáik relatív útvonala is mindenhonnan azonos, ha csak ez kell a random-generáló PHP fájlnak.

Minden oldal eleje így néz ki
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01//EN">
<HTML lang="hu-HU">
<HEAD>
<TITLE>Demo DVD Project</TITLE>
<META content="hu-HU" name=content-language>
<META http-equiv="Content-type" content="text/html; charset=iso-8859-2">
<LINK href="stilus.css" rel=stylesheet type="text/css">
<LINK rel="shortcut icon" href="icon.ico">
<STYLE type=text/css>@import url( "stilus.css" );
</STYLE>
</HEAD>
<BODY class=demodvd>
A stilus.css-ben most még ez van:
BODY.demodvd {BACKGROUND: rgb(250,250,150) url('bg001.jpg') scroll top left no-repeat}
Olyanokkal próbálkoztam, ahol egy PHP fájlt kellett bemásolni a képek könyvtárába és a kép helyett erre a fájlra kellett hivatkozni. De se a HTML-be próbaként beillesztett sima <IMG src="rnd-bg.php"> se a CSS-ből url('rnd-bg.php') nem működött, se Easy Prezentation-ben, se Firefox-ban. Lehet, hogy valami sokkal alapvetőbb hibát vétettem? Van erre megoldás PHP-ben, Javascript-ben, vagy bármiben? Aki csinált már ilyent, annak a segítségét kérem.