ugrás a tartalomhoz

Archívum - Jan 13, 2008

Koncert/Rendezvény nyilvántartó rendszer PHP alapú kifejlesztése

carto · 2008. Jan. 13. (V), 22.34
Segítségre lenne szükségem ezzel kapcsba:
szabadon választható tárgy beadandója
feladat:
Koncert/Rendezvény nyilvántartó rendszer
Cél, hogy különbőző rendezvények (koncert, mozi, színház, kiállítás) adatait rögzíteni tudjuk és abban keresni lehessen.

Adatok köre: Rendezvény jellege, Rendezvény címe (műsor), Helyszín, Dátum, Időpont, Jegyár

Megvalósítandó funkciók:
3.a.) Új rendezvény adatainak felvétele
3.b.) Keresés a rendezvények között: minden paraméterre lehessen keresni. Az elmúlt (régi) eseményeket ne listázza ki a rendszer.

badandoweb.extra.hu-n megcsináltam egy két naggyon alap dologot, pl ami láccik és feltöltötte egy táblát:
jelleg,cim,helyszin,datum,idopont,jegyar, na már itt elakadtam, fel kellene töltenem adatokkal, es megcsinálni a lekérdezéseket valamint a feladatba megfogalmazott régi események kiszűrése!

VALAKI segítsen legyen szives!!
köszi előre is!
 

Adatok kinyerése HTML táblázatból

mortuus · 2008. Jan. 13. (V), 19.20
Sziasztok!
Próbálok html kódból részeket kiszedni...

<tr><td align="left"><span class="szoveg">Számla</span></td><td align="left"><span class="szoveg">10.08. - 10.08.</span></td><td align="right" nowrap="nowrap"><span class="szoveg">1</span></td><td align="right" nowrap="nowrap"><span class="szoveg">00:00:07</span></td><td align="left"><span class="szoveg">perc</span></td><td align="right" nowrap="nowrap"><span class="szoveg">24.00</span></td><td align="right" nowrap="nowrap"><span class="szoveg">20</span></td><td align="right" nowrap="nowrap"><span class="szoveg">2.80</span></td><td align="right" nowrap="nowrap"><span class="szoveg">0.56</span></td><td align="right" nowrap="nowrap"><span class="szoveg">3.36</span></td></tr>
<tr><td align="left"><span class="szoveg">Számla2</span></td><td align="left"><span class="szoveg">09.20. - 10.13.</span></td><td align="right" nowrap="nowrap"><span class="szoveg">15</span></td><td align="right" nowrap="nowrap"><span class="szoveg">00:24:40</span></td><td align="left"><span class="szoveg">perc</span></td><td align="right" nowrap="nowrap"><span class="szoveg">0.00</span></td><td align="right" nowrap="nowrap"><span class="szoveg">20</span></td><td align="right" nowrap="nowrap"><span class="szoveg">0.00</span></td><td align="right" nowrap="nowrap"><span class="szoveg">0.00</span></td><td align="right" nowrap="nowrap"><span class="szoveg">0.00</span></td></tr>
<tr><td align="left"><span class="szoveg">Számla3</span></td><td align="left"><span class="szoveg">10.08. - 10.08.</span></td><td align="right" nowrap="nowrap"><span class="szoveg">1</span></td><td align="right" nowrap="nowrap"><span class="szoveg">00:01:18</span></td><td align="left"><span class="szoveg">perc</span></td><td align="right" nowrap="nowrap"><span class="szoveg">24.00</span></td><td align="right" nowrap="nowrap"><span class="szoveg">20</span></td><td align="right" nowrap="nowrap"><span class="szoveg">31.20</span></td><td align="right" nowrap="nowrap"><span class="szoveg">6.24</span></td><td align="right" nowrap="nowrap"><span class="szoveg">37.44</span></td></tr>
<tr><td align="left"><span class="szoveg">Számla4</span></td><td align="left"><span class="szoveg">09.22. - 10.10.</span></td><td align="right" nowrap="nowrap"><span class="szoveg">6</span></td><td align="right" nowrap="nowrap"><span class="szoveg">00:13:47</span></td><td align="left"><span class="szoveg">perc</span></td><td align="right" nowrap="nowrap"><span class="szoveg">24.00</span></td><td align="right" nowrap="nowrap"><span class="szoveg">20</span></td><td align="right" nowrap="nowrap"><span class="szoveg">330.80</span></td><td align="right" nowrap="nowrap"><span class="szoveg">66.16</span></td><td align="right" nowrap="nowrap"><span class="szoveg">396.96</span></td></tr>
ezzel próbáltam:
[colorer=css]
<?php
print"<table border=1 cellpadding=0 cellspacing=0 width=2000>";
$minta = 'Számla2';
$minta2 = 'Számla4';
$file=file('file.htm');

foreach($file as $seged) {
$seged2=split(" ",$seged);
foreach($seged2 as $s)
{
$t=split(" ",$s);
foreach($t as $s2)
{
if($s2==$minta)
{
$talal=true;
}
if(($talal) and(substr($s2,0,11)!=$minta) )
{
$szamlalo++;
if ($szamlalo==7)
{
$s2=str_replace("

rss-ben érdekes karakterek

lomex · 2008. Jan. 13. (V), 17.40
Sziasztok.

Találtam egy Scriptet amivel könnyen tudom beilleszteni az RSS híreket az oldalamba.
De sajnos ezt produkálja.Próbáltam több kódolást mint PHP-ban mint HTML HEADER-ben...

Mit érdemes még megpróbálni?
 

Funkcionális JavaScript és a modul minta

Török Gábor · 2008. Jan. 13. (V), 12.15
Az alábbiakban egy kis kitérőre invitálom az olvasót. A közeljövőben a JavaScript olyan – elsősorban a funkcionális programozásból ismert – vetületeit kívánom érinteni, amelyek talán kevesebbek számára ismertek, noha akár mindennapi eszközeink közé tartozhatnának. Ez egy bejegyzés, de talán több is lesz majd belőle.

Mysql táblák kapcsolata 'frissítés?'

Qkac · 2008. Jan. 13. (V), 06.17
Sziasztok!

Van egy mysql-es könyvem ami szépen leírja a táblák normalizálását és, hogy az elsődleges kulcs a táblák közti kapcsolatok kialakítására szolgál.

Most ha jól értem itt az a lényeg, ha több táblában ugyan az az adat van, akkor elég egyet frissíteni a többihez, vagy nem?

Leírok egy példát, és ahhoz szeretnék egy kis magyarázatot kérni:

van egy adatbázisom amiben vicceket tárolok.
A vicceket beküldhetik felhasználók is
tehát 3 táblám van (de csak a fontos oszlopokat írom)

Felhasználók (felhaszn_id <-primary, név stb..)
vicc_kat (kat_id <-primary, név stb...)
viccek (id <-primary, felhaszn_id, kat_id, vicc)

Minden primary id auto increment tulajdonságú, és azt szeretném megtudni, hogy lehet egyszerre változtatni őket

Egy új hír feltöltése esetén, ugye a felhaszn_id pl. nő eggyel, de az a szám hogyan kerül be a viccek tábla megfelelő oszlopába?

Php-t használok, előre is köszönök mindent :)
 

képnézegető HTML-re

derspa · 2008. Jan. 13. (V), 03.58
Sziasztok!

Bocs a kezdő kérdésért, de életem első honlapjára szeretnék feltenni egy szép képnézegetőt, mert jelenleg ha valaki rákattint egy képre, az egy új lapon jelenik meg. Ez sem nem szép, se nem egyszerű.
Ha tudtok ilyen képnézegetőket, és azt is, hogy kell feltenni, megköszönném!

Ági