ugrás a tartalomhoz

Archívum - Jan 12, 2008

Mail-ből forumhozzászólás

eMeLA · 2008. Jan. 12. (Szo), 21.16
Szerbusztok !

Adva van egy drupal fórum. Azt szeretném, hogy egy bizonyos címre küldött levelek bekerüljenek egy adott topic hozzászólásai közzé.

Van rá valamilyen lehetőség, hogy egy php fájlból el lehessen érni egy adott e-mailcímhez tartozó e-mail-eket ? A cron futtatás során betölteném a leveleket és a megfelelő helyre eltárolnám !?
 

php vizuális szerkesztése

Efrud · 2008. Jan. 12. (Szo), 18.20
Sziasztok!

html honlapot dreamweaverben pfon egyszerű akát html tudás nélkül is szerkeszteni ezt mindenki tudja. De én ugyanigy szeretnék php-t is szerkeszteni. Adott tulajdonképpen egy cms rendszer amely php-ben íródott. Ehhez az oldalhoz tartozik ugyebár egy külső is, amely tpl fájlokban van, illetve tartozik hozzá egy darab ccs fájl. Tehát egy sablon mint mondjuk a joomlának. Meg lehet azt oldani, hogy ugyanugy tudjam szerkeszteni ennek a cmss rendszernek külselyét mint az előbbiekben emlitett html oldalakat. Arra gondolok hogy nem kódokat írok hanem képeket illesztek be meg ilyenek. Tehát vizuálisan. Látom az oldalt miközben szerkesztem. Mondjuk egérrel lejebb huzok egy elemet meg ilyenek. Mint a html-nél a dreamweaverben. Remélem van erre lehetőség. Meg tudom oldani az oldalt ugy is, hogy módosírok egyy tpl fájlt a sablonban és utána megnézem a böngészőben hogy jó vagy nem,de nincs olyan tapasztalt programozói tudásom, hogy ezzel elbánjak. Az előző módszer pedig nagyban megkönnyítené a dolgomat.

A tanácsokat előre is köszönöm.
 

Középre igazítás IE-ben is, CSS-sel

Castor87 · 2008. Jan. 12. (Szo), 08.36
Hello!

Kezdő vagyok még CSS-ben. Nálam okosabbaktól kérdezném, melyik a legjobb módszer a középreigazításra!? Nem egyszerű szöveget akarok, hanem egy egész oldalt, úgy hogy azon belül ne kelljen külön megadni a balra igazítást. Azt a verziót ismerem, ami FF-be jó, de IE-be nem. Viszont találtam egy sablont:

http://www.freecsstemplates.org/templates/previews/flowery/
Itt a css hozzá:
http://www.freecsstemplates.org/templates/previews/flowery/default.css

Ez az oldal középre van igazítva FF-ban és IE-ben is, csak nem tudok rájönni, hogy miért. Hol van a trükk a kódban, aminek segítségével IE-ben is középre igazodnak a div-ek a "margin: 0 auto;" parancsra?
 

MySQL - Index ellenőrzés

Topi · 2008. Jan. 12. (Szo), 03.33
Sziasztok!

Van egy szép nagy portálom, és most rámjött a MySQL optimalizálási kedv. Sajnos szükséges. Most is észrevettem olyan mezőket, melyekre van WHERE, de nincsenek leindexelve.
Nézegettem ezt az explain parancsot, meg a mysql_explain_log parancsot, de nekem nem adott semmi eredményt még akkor sem, ha direkt olyan query-t adtam neki, ahol van WHERE egy adott mezőre úgy, hogy az nincs leindexelve.

Létezik olyan program / script, aminek odaadok egy szép nagy logfile-t, majd visszaadja melyik táblában mik voltak azok a mezők, melyekre szűrés volt, de index nem lett beállítva?
Már nagyon ott tartok, hogy írok sajátot...

Köszönöm.

-- Topi