ugrás a tartalomhoz

Archívum - Szep 21, 2007

CSSVista - Edit your CSS code live in Internet Explorer and Firefox

razielanarki · 2007. Szep. 21. (P), 21.54
egy hasznos, ingyenes segédprogram a litmus készítőitől.
 

Stream alapú filefeltöltés

basswar · 2007. Szep. 21. (P), 15.19
Sziasztok!

Egy olyan kérdésem lene, hogy van-e lehetőség PHP-ben az ideiglenes könyvtárban való tárolás helyett direkten lementeni egy feltöltött file-t. Magyarul az elküldött HTTP form file-t tartalmazó mezőjét szeretném úgy elkapni, hogy azonnal lehessen egy fwrite-al lementeni, a move_uploaded_file, illetve bárminemű másolgatás, áthelyezgetés elkerülése végett.

Nem böngészővel, hanem egy Delphi-s klienssel küldöm az adatokat a szerveroldalnak, ami ezidáig tökéletesen működik is, csak ha nagyobb fileokkal és nagyobb mennyiségben fog menni a dolog, akkor kételkedem ennek a megoldásnak a hatékonyságában.

Ha tudtok valami megoldást, akkor nagyon megköszönném, bár végső esetben írok egy Apache modult, ami megcsinálja.

Előre is köszi: Alex
 

Prototype-on belüli foreach

s_volenszki · 2007. Szep. 21. (P), 14.34
Sziasztok!

Elkezdtem barátkozni a Prototype JavaScript FrameWork-el, és megvagyok döbbenve! Hihetetlen lehetőségeket rejt! Minden elemet a dom-ban sokkal egyszerűbb elérni és manipulálni!

Sajnos amilyen gyorsan beleszerettem, olyan gyorsan meg is süllyedtem :(! Dinamikus táblázatot akarok létrehozni AJAX-al kiolvasott adatokból. Azt a részét tökéletesen értem, hogy hogyan kell template-t csinálni, és egy egységnyi adatstruktúrával végrehajtatni, de hogyan lehet feldolgoztatni vele, előre nem meghatározott mennyiségű adat egységet?

Az id="tabla" táblához egy sor hozzáadása:

...
var myTemplate = new Template('<tr><td> #{title} </td><td> #{author} </td></tr>');
var TablaSor = {title: 'A cím', author: 'A szerző'};

new Insertion.Bottom("tabla", myTemplate.evaluate(TablaSor)); 
...
ezzel azt csináltam, hogy az AJAX-al a beérkező adatokból csináltam egy tömböt, amely tömb minden eleme megegyezik a TablaSor struktúrájával, csak más és más adatokkal van feltöltve. Megszámoltam a tömb hosszát és arra építek egy ciklus, de ez így elég lassú.

...
var TablaSorok = responseText.split(separator);
var myTemplate = new Template('<tr><td> #{title} </td><td> #{author} </td></tr>');

for(x=0;x<=TablaSorok.length-1;x++){
var TablaSor = TablaSorok[x];
new Insertion.Bottom("tabla", myTemplate.evaluate(TablaSor)); 
}
...
Hogyan lehetne ezt felturbózni? Csak egy kis útmutatást kérek, példa alkalmazást vagy doksit, kifejezetten template-en belüli ciklus építésre (for vagy foreach).

Előre is köszönöm: s_volenszki
 

Eclipse Announces New Tools for PHP Developers

Heilig Szabolcs · 2007. Szep. 21. (P), 14.24
Kijött a PDT 1.0
 

float:left-től fagy az IE 6.0?

Szekeres Gergő · 2007. Szep. 21. (P), 10.10
Egy viszonylag bonyolul oldalon beraktam egymás mellé két div-et, float tulajdonsággal egymás mellé rendeztem. FFben tökéletesen működött, míg IEben a "szokásos" windows hibaüzenetet dobta: "Az IEXPLORE.EXE - alkalmazáshiba A ... címen taláható utasítás a ... memóriacímre hivarkozott, a memóraterületen nem ... művelet: read ".

Amint kiszedtem a floatokat a cssből a hiba megszünt. Találkozott már valaki hasonló jelenséggel? Számomra elég érthetetlen.. Számtalanszor használat ezt tulajdonságot, sosem okozott ilyen hibát. A divekben sem volt semmi rendkívüli, egy egyszerü felsoroláslista, néhány label és input(text). Ráadásul akkor is előjött a hiba, ha kitöröltem a divek tartalmát (minden lapletöltéskor ez történt, amint a kettő közül az egyik divet töröltem, úgy kb minden 2-3.-ra).