ugrás a tartalomhoz

Archívum - Szep 11, 2007

firefox responseXML <-> adatméret

lohner · 2007. Szep. 11. (K), 22.48
Sziasztok!

Jól látom, hogy Firefox alatt az xml feldolgozásakor korlátozottak az adatméretek?

Nagyobb méretű szöveges adatokat szerettem volna xml -be ágyazva elküldeni. Az adattartalom a Firebug szerint át is jött, de az xml értelmezésekor az adatok végét egy bizonyos méret fölött eldobja. Gondolom valami túlterhelés elleni védelem miatt lehet benne. Más böngészőkkel (ie, opera) tökéletesen működik.

Van erre valami megoldás a text formátumú küldésen kívül?
 

CakePHP és AJAX

vittorio · 2007. Szep. 11. (K), 19.16
Sziasztok!

Tudok olyat csinálni CakePHP-val, hogy az AJAX helperjével egy JS változót frissítek? Direkt nem arra gondolok, hogy egy DIV tartalmát frissítse. Nekem pl. ilyenre kell, hogy meghív egy PHP függvényt, és az visszaad egy ID-t, vagy egy akármilyen értéket. Ezt hogyan tudom megtenni?

Előre is köszönöm a válaszokat.
 

Enough With The Rainbow Tables: What You Need To Know About Secure Password Schemes

Hojtsy Gábor · 2007. Szep. 11. (K), 18.08
Jelszavak tárolásának lehetőségei
 

OSC session probléma

lacy · 2007. Szep. 11. (K), 13.28
üdv...

adott egy oscommerce (legfrissebb verzió). a sessionöket mysqlban tárolja, ám érdekes mód nem akarja őket törölni, így már közel 90MBnyi session van. Mitől lehet? találkozott már vki ezzel a problémával? hol lehet átállítani, hogy fájlalapú sessionkezelés legyen?

előre is köszönöm
 

CrossSafe

Hojtsy Gábor · 2007. Szep. 11. (K), 09.24
Domain-eken átívelő JSONRequest implementáció
 

Why we need standards support in HTML email

Thoer · 2007. Szep. 11. (K), 08.09
Miért lenne jó ha levelező-rendszerek végre támogatnák a szabványokat?
 

WebbuilderWiki: Költözés és fájlfelöltési lehetőség

sly · 2007. Szep. 11. (K), 06.59
Ahogy ígértem, van már fájlfelöltési lehetőség és az oldal is új tárhelyre költözött.
 

Styling File Inputs with CSS and the DOM

Hojtsy Gábor · 2007. Szep. 11. (K), 06.25
Shaun Inman megoldása
 

XML/XSL alapú free CMS

zakzag · 2007. Szep. 11. (K), 01.46
Hello!

Szétnéztem a tartalomkezelő motorok között és arra a következtetésre jutottam, hogy sajnos nem igazán találok nekem megfelelőt. Nem a képességekkel van problémám, hanem inkább azzal, hogy egy olyat szeretnék használni - vagy inkább továbbfejleszteni saját célra - ami szinte teljesen xml/xsl és php alapokon nyugszik. Azt vettem észre, hogy pl. a cms.lap.hu-n található CMS-ek egyike sem ilyen. Sajnos nem volt időm végignézni az egészet, de az általam megtekintettek mind más módon működtek (azaz semmi MVC pattern megoldású xml xsl template kezelés stb nem volt egyikben sem). Örülnék, ha valaki a segítségemre lenne egy ingyenesen letölthető, xml,xsl,php5 és db alapú CMS rendszer megtalálásában. Lehet hogy nem is létezik ilyen? Az eddigi munkahelyeimen szinte mindenhol ilyennel találkoztam, csak ugye azok saját - belső - fejlesztések voltak, és azokat lenyúlni, nos, nem a legetikusabb dolog. Az hogy miért keresek ilyet talán nem is kellene említeni, de azt gondolom, hogy mivel az xml és az xsl w3c szabványok és rengeteg alkalmazás készült hozzájuk, ráadásul mind a php4-5, a Firefox, Explorer vagy magára valamit is adó platform képes ezek kezelésére, nem is szólva a folyamatos fejlesztésükről és flexibilitásukról, elég nyilvánvaló, hogy ilyen irányba kellene elindulni. Azt már emlyteni sem merem, hogy ha még egy kis AJAX támogatás is lenne benne... Jól gondolom, hogy némelyik nagyobb free CMS rendszernek még akkor kezdték a fejlesztését, amikor ezekről a technológiákról max. álmodtak az emberek? Szóval? Tud valaki segíteni?