ugrás a tartalomhoz

Archívum - Május 20, 2007

Megjelent a phpBB3 RC1

Joó Ádám · 2007. Május. 20. (V), 23.15
Az ötödik béta után megjelent a nagymúltú fórumrendszer harmadik verziójának release candidate kiadása, mely a hosszú fejlesztés után minden bizonnyal újra a vezető fórummotorok közé emeli a phpBB-t. Emellett a Magyar phpBB Közösség közétette a béta verziójú magyar nyelvi csomagot is, mely egyelőre a felhasználói felület fordítását tartalmazza.

parse_ini_file() fv "rossz" helyen keresi a megadott fájlt (Zend Studio 5!)

fchris82 · 2007. Május. 20. (V), 23.03
Apache 2.2 + PHP 5 + Zend Studio

Az Apache-hoz és a PHP-hoz raktam fel a Zend-et. Aki aztán magának felpakolgatott dolgokat és azt használja. Sajnos most így nem működik mondjuk az apache_get_modules() fv, de ezen túlléptem. Ugyanakkor az index.php-val egy könyvtárban van egy ".config" nevű fájl. És ezt eddig gond nélkül beolvasta a parse_ini_file('.config') paranccsal és a célszerveren is jól elvan így. De most nem találja, csak ha abszolút elérési útvonalat adok neki. De az meg a szerveren nem megy (a getcwd() fv-t használtam!). Ha a fájlt bemásolom a c:\program files\zend\core\etc könyvtárba, ahol a saját kis php.ini-je is van, akkor viszont már látja.

Hogy tudnám megoldani, hogy az éppen futó script könyvtárában is keressen :?
 

DOM-mal generált oldal validálása

Max Logan · 2007. Május. 20. (V), 19.21
A kérdés nagyon egyszerű: hogyan lehet validálni egy olyan HTML oldalt, amelynek egy részét DOM függvényekkel állítom elő? A WebDev toolbar nem alkalmas rá (a temp-ben megtaláltam a file-t amit átküldött a validator-nak és az az alap file-om, a DOM tartalom nincsen benne).
 

FORM változok továbbítása

busrent · 2007. Május. 20. (V), 11.16
sziasztok!

egy kis segítség kéne...arról lenne szó, h van egy űrlapom, amit ha kitöltenek eltudják az email címemre küldeni...ezzel nincs is semmi gond...csak én szeretnék egy olyan gombot is amivel kitudják ezt nyomtatni (mármint a KITÖLTÖTT űrlapot) és ittt most nem a javascript-es printpage gombra gondoltam, mer ez is jó, de mivel az odalam nem nyomtató barát, szóval a fejléc teli van sötét színes képekkel meg nem is férne ki a fejléc miatt az űrlap egy oldalra, szóval arra gondoltam, h csinálok egy nyomtatott verzió (nyomtatóbarát verzió) gombot, amit ha megnyitnak akkor csak az űrlap nyílik meg...a kérdés: milyen paranccsal tudom azt megoldani, h a változókat (tehát a kitöltött űrlap adatait) is átvigye erre az új (mondjuk print.php) oldalra????
ezt könnyű lenne megoldani, mer űrlap adatokat eltudok küldeni egy php oldalnak és ott ki tudom íratni, CSAK ehhez a form-hoz már tartozik egy 'email.php' action, hogy tudok egy űrlapnak 2 action megadni, hogyha a küldés gombra kattint akkor a változokat az email.php-nek küldje, ahogy eddig is...DE ha mondjuk a nyomtatóbarát verzió gombot nyomom meg, akkor meg a változokat a print.php odalra küldje??? külön-külön meg tudom csinálni, de nekem mind2 kell :)
 

Felso HTML kod listazasa

zoliky · 2007. Május. 20. (V), 11.10
Egy PHP fuggvenyt hasznalok azert, hogy tobb oldalon listazam a kovetkezo HTML kodot :

<?php
function page_header($title)
{
?>
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1" />
<title><?php print $title; ?></title>
</head>
<?php
}
?>
1. Kivancsi vagyok ti milyen modszert hasznaltok.

2. Szeretnek a kodhoz meta tagokat hozaadni, mindegyik tagnak lesz erteke. Ezeket az ertekeket egy control panel oldalrol szeretnem beszurni, modositani de nem tudom az ertekeket hol kene tarolni, adatbazisban ?

peldaul :
<meta name="keywords" content="adat kiolvasa adatbazisbol?">
Kivancsi vagyok otletekre, koszonom!