ugrás a tartalomhoz

Archívum - Szep 19, 2001

Smarty 1.4.5

Granc Róbert · 2001. Szep. 19. (Sze), 22.01
A Smarty nagyon gyors és sokat tudó sablonrendszer. Különlegessége, hogy a sablonokat natív php szkriptté alakítja első feldolgozásukkor, utána csak ezt a php szkriptet kell feldolgoznia, így gyorsítva fel az oldalak elküldését, valamint csökkentve a szerver terhelését. A sablon forrása tetszőleges (sima fájlok, adatbázisok, stb.) lehet. Legújabb verziója számos javítást tartalmaz.

Honlap és letöltés: http://www.phpinsider.com/php/code/Smarty/
 

Andromeda mp3 web interface magyarul is

Granc Róbert · 2001. Szep. 19. (Sze), 10.45
Korábban már több hírben is szerepelt az Andromeda, amely dinamikus mp3 lejátszólistákat készít a webre. A PHP mellett ASP változata is letölthető, Microsoft IIS szerverre. Könnyen cserélhető felülete van, keresési lehetőséget, alapvető autentikációt (pl. egyes albumokhoz csak a barátok férnek hozzá) nyújt, kiemeli az utolsóként hozzáadott albumokat/számokat, szinte minden platformon működik.

Habár a szerző adományokat kér a szkript használóitól, ingyenesen is használható.

A héten megjelent a többnyelvű változata, az angol mellett 15 más nyelv választható, köztük a magyar is. Emellett persze ismét kerültek új funkciók is a programba: elrejthetőek könyvtárak, beállítható a checkboxok alapértelmezett állapota, stb.

Honlap és letöltés: http://www.turnstyle.com/andromeda