ugrás a tartalomhoz

Archívum - Szep 14, 2001

A nap linkje: Zorum fórum

Granc Róbert · 2001. Szep. 14. (P), 22.49
A Zorum könnyen telepíthető, PHP4 és MySQL alapú webes fórum vagy üzenőtábla. Tulajdonságai közül kiemelendő az egyszerűen használható webes telepítő, a beépített adminisztráció, stílusmenedzser, személyreszabott beállítások, különböző nézetek, moderátorok, jelszóemlékeztető, üzenetblokkolási szűrők, BB kód használata, stb.

Honlap: http://www.zorum.com

Megjegyzés: a PHP levlistán írták, hogy elkészült a magyar fordítás, amint megkapjuk, letölthető lesz tőlünk is.
 

Linux Magazin: A legjobb linuxos adatbázis a MySQL

Granc Róbert · 2001. Szep. 14. (P), 22.18
A Linux Magazine már másodszor is a MySQL-t választotta a legjobb linuxos adatbázissá. A Linux Magazine szeptemberi számában ezt írják a szerkesztők:

"Kérdezzen meg bárkit, melyek a legjobb adatbáziskezelők Linux alá, és a MySQL benne lesz a listában. A legtöbb Linux disztribúció tartalmazza a MySQL telepítésének lehetőségét is. A MySQL maximálisan megkönnyíti az SQL erejének és rugalmasságának kihasználását, nemcsak Linux, hanem egyéb platformok alatt is, egyben kiváló lehetőséget nyújt mindazoknak a cégeknek és egyéneknek, akik nem akarják a magas licenszdíjakat kifizetni más adatbázisok készítőinek.

Ha egy cég, szervezet hivatalos támogatást vagy képzést igényel, ezek ma már külső cégektől elérhetőek. És természetesen a MySQL-t szuperkönnyű integrálni a PHP-vel vagy más webes alkalmazásokat fejlesztő eszközökkel.

Különösen az árat ( 0,- ) figyelembe véve, a MySQL olyan ajánlat, amelyet nehéz túllicitálni. Ha Ön vagy a vállalata ingyenes alternatívát keres az egyéb, igen drága üzleti adatbáziskezelőkkel szemben, a MySQL-nél nem találnak jobbat."

Linux Magazine Editors Choice Award to MySQL Again