ugrás a tartalomhoz

Archívum - Szep 17, 2001

A nap linkje: phpBugTracker

Granc Róbert · 2001. Szep. 17. (H), 18.33
Hááát, nem igazán számítok arra, hogy sokan használják majd, de mivel a BugZilla elérte a 100.000 hibabejelentést (ez nem jelenti azt, hogy a Mozillában valóban 100.000 hiba jelentkezett volna), úgy gondoltam, a hírt összekapcsolom egy jó kis eszköz ajánlásával.

A phpBugTracker célja, hogy egy nap átvehesse majd akár a Bugzilla szerepét is. A tervezés elsődleges szempontjai a telepítés és a használat egyszerűsége, sablonok használata a megjelenítés függetlenítésére, adatbázis-layerek használata az adatbázisfüggetlenség elérésére.

Egyetlen követelménye a PHP és egy adatbázisszerver megléte mellett a PHPlib, amely a sablonkezelést biztosítja.

Honlap és letöltés: http://phpbt.sourceforge.net/
 

Miért jobb a Perl, mint a PHP? ;-)

Granc Róbert · 2001. Szep. 17. (H), 17.58
Mielőtt még felkapná valaki a vizet, felhívom a figyelmet, hogy ott egy kacsintás a címsor végén...

Tehát nem azt szeretném elemezgetni, hogy melyik a jobb a kettő közül, a PHP-t általában sokkal könnyebb és gyorsabb megtanulni. Egy kedves és lusta programozó azonban megpróbálta elemezgetni, hogy ha elég lusta lenne, akkor melyiket használná szívesebben: a Perl-t, a PHP-t, a Ruby-t vagy a Python-t - azaz egy-egy egyszerű feladatot melyikben lehet kevesebb munkával - nevezetesen kevesebb billentyűleütéssel elvégezni.

Minden nap nálad kezdek

Anonymous · 2001. Szep. 17. (H), 14.54
Gratulálok az oldalhoz, különösen ahhoz az áldozatvállaláshoz, amivel a honlapot fejleszted. Áldozat annyiban, hogy mindenféle anyagi haszon reménye nélkül dolgozol, sehol egy banner, reklám és ilyenek. A web aranykorát idézik az itteni állapotok. Nyilván (és sajnos) nem lesz ez sokáig így. :)