ugrás a tartalomhoz

Archívum - Júl 27, 2001

Új PHP kézikönyvek

Granc Róbert · 2001. Júl. 27. (P), 22.58
Hojtsy Gábor - Goba írta a php levlistán:

Üdv! Holnap reggel sok tekintetben új kézikönyv lesz már

fent a php.net-en és a tükörszervereken. A PDF kézikönyvek

feltöltése is éppen most folyik a felépíthető nyelveken.

Ezek között a hírek szerint a magyar is benne lesz :)))

Andromeda mp3-kezelő 1.7

Granc Róbert · 2001. Júl. 27. (P), 10.16
Az Andromeda szkript korábban már volt a nap linkje, most azonban, az 1.7 verzió megjelenésével hadd említsem meg újra. Az új verzió már képes beolvasni az id3 tageket, valamint megállapítani az mp3 fájl hosszát és minőségét.

Letölthető ASP és PHP verzióban is, a honlapja: http://www.turnstyle.com/andromeda
 

Andromeda mp3 web interface

Anonymous · 2001. Júl. 27. (P), 10.13
Dinamikus mp3 lejátszólista a webre
 

Post-Nuke 0.6 - "A mutáns"

Granc Róbert · 2001. Júl. 27. (P), 09.59
Mától letölthető a Post-Nuke 0.6 verziója. A Post-Nuke a PHP-Nuke 5 kódjára épül, ám a programozói igyekeznek különválasztani a "core" azaz "alap" funkcionalitást, és amit csak lehet, modulokba tesznek, ami (később) lehetővé teszi, hogy a webmesterek szabadon válasszanak pl. a felhasználókezelő modulok (md5 kódolás, LDAP, stb.) vagy akár a különböző szavazásrendszerek közül.

A 0.6 főbb változásai az előző verzióhoz (és az eredeti Nuke 5-höz) képest: szinte teljes körű többnyelvű képesség (mivel az eredeti ML-Nuke szerzője is a Post-Nuke-on dolgozik, a 0.6 sokkal fejlettebb, mint a ML-Nuke, vagy a most fejlesztett többnyelvű PHP-Nuke), valamint a továbbfejlesztett blokk-kezelő rendszer.

A PHP-Nuke témái és moduljai gond nélkül, általában minimális változtatással működnek a Post-Nuke-kal is. A 0.6 nagyon jó telepítővel rendelkezik, előző Post-Nuke vagy PHP-Nuke verziókról gond nélkül frissíthető, teljesen CSS és HTML 4.01 szabványos, az eredeti kódon nagyon sokat finomítottak és szépítettek, valamint nagyon jó dokumentációt készítettek hozzá.

Honlap és letöltés: http://www.postnuke.com
 

MySQL hírek

Granc Róbert · 2001. Júl. 27. (P), 09.32
Zajlik az élet a MySQL AB háza táján... A NuSphere a hónap elején indította el a MySQL.org webhelyet, MySQL hírekkel, letöltésekkel. A MySQL viszont elég rossz néven vette ezt, mivel sokan összekeverhetik a .com és .org végződéseket (főleg, hogy a másik nagy ingyenes rivális, a PostgreSQL domainje is .org), és összetűztek a NuSphere vezetőivel.

Bővebb hírek a MySQL honlapján találhatók. A cég egyébként kedden bemutatta új, az előzőnél dinamikusabb logóját, amelyet itt is láthattok. A sajtóközlemény szerint az új logó (az ugró delfin) "a MySQL adatbáziskezelő és a MySQL közösség gyorsaságát, erejét, precizitását és jó természetét" szimbolizálja.