ugrás a tartalomhoz

Archívum - Júl 2, 2001

Ismét késik a NukeAddon csomag

Granc Róbert · 2001. Júl. 2. (H), 17.46
Az általunk is használt PHP-Nuke (http://www.phpnuke.org) tartalomkezelő rendszer egyik legszorosabban integrált kiegészítője a NukeAddon (http://www.nukeaddon.com) csomag, amelynek legújabb változatára már nagyon régen várnak a PHP-Nuke használói - leginkább a fórumok lehetőségére.

Az új kiegészítő a fórumokon kívül azonnali üzenetküldési (IM - Instant Messaging), chat, időjárásjelzés, stb. modulokat is tartalmaz. A fejlesztők a jövő hétre jelzik elkészültét, akkor mi is áttérünk a phpinfóval a Nuke 5 végleges verzióra, és a fórumot is beizzítjuk... Addig türelmet kérünk mindenkitől, akinek kérdései lennének (nem is gondoltam, hogy ilyen sokan vannak, valamint hogy ilyen sokan használjátok a PHP-Nuke-ot). Nagyon sok kérdés érkezett a Nuke-kal és kiegészítőivel kapcsolatban, sajnos ezek egy részére csak a fórumokon tudok majd válaszolni. Köszönöm a türelmet!

Ja igen, legalább nyolcan kértétek különböző modulok fordítását, hamarosan azokat is elkészítem és feltöltöm ide, a phpinfóra.
 

Többnyelvű PHP-Nuke 5

Granc Róbert · 2001. Júl. 2. (H), 17.35
A múlt héten elkészült a PHP-Nuke többnyelvű változata is. A ML (MultiLingual) Nuke gyakorlatilag tetszőleges számú nyelven történő publikálást támogat egyetlen webhelyen belül (hírek, cikkek, blokkok, leírások, FAQ-ok különböző nyelveken) , ehhez viszont át kellett írni a PHP-Nuke több fájlját, valamint az adatbázis tábláinak egy részét is.

Újdonságok: a beállításoknál kapcsolható ki- és be a többnyelvű tartalom, ugyanott beállítható, hogy a nyelvek a zászlók ikonjaival vagy menüből választhatóak, az adminok minden nyelvben írhatnak híreket, többszörös üzenőrendszert tartalmaz, valamint szkripttel lehet upgradelni a Nuke 5-ről a ML Nuke-re.

Honlap és letöltés: http://www.webmasters.be
 

Megjelent a PHPWebSite 0.7.8

Granc Róbert · 2001. Júl. 2. (H), 17.19
A PHPWebSite is tartalomkezelő rendszer (CMS), a PHP-Nuke alapjain indult el egyszer régen :) az Appalachian Állami Egyetemen, majd teljesen újraírták. Céljuk a PHP-Nuke-hoz hasonló funkcionalitású, ám annál gyorsabb, megbízhatóbb és biztonságosabb rendszer elkészítése.

A 0.7.8 változat gyakorlatilag főleg hibajavításokat tartalmaz a 0.7.7-hez képest, az adminisztráció session alapú lett, az eseménynaptár pedig modulba került, valamint belekerült a webalapú upgrade a 0.7.6, valamint 0.7.7 verziókról.

Honlap: http://phpwebsite.appstate.edu/
 

Komodo integrált fejlesztőkörnyezet (IDE)

Granc Róbert · 2001. Júl. 2. (H), 16.00
Windowsra megjelent az 1.1 verzió, Linuxra az előzetes változat. Újdonság a teljes PHP szintaxisellenőrzés és hibakövetés (debug - helyben, vagy távoli webszerveren is), XSLT szerkesztés és hibakövetés, Tcl, VB, SQL támogatás, javított teljesítmény a legújabb Mozilla motor alapján, részleges Unicode támogatás és javított Linuxos működés.

Bővebb információk: http://aspn.activestate.com/ASPN/Downloads/Komodo/More

Letöltések: http://aspn.activestate.com/ASPN/Downloads/Komodo

(A windowsos MSI telepítő 18 MB, a Linuxos AS 26 MB.)