ugrás a tartalomhoz

Archívum - Május 27, 2016

mod_rewrite nem működik

nemalevi · 2016. Május. 27. (P), 19.08
Az a helyzet, hogy teljesen hülye vagyok a témához, de gondoltam biztos nem lesz olyan bonyolult átfésülni kicsit a linkeimet pofásabbra, elvégre léteznek ilyen mod_rewrite generátor oldalak is.
Ez működik:
RewriteEngine on
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^oldal\.co.uk$ [NC]          
RewriteRule ^(.*)$ http://www.oldal.co.uk/$1 [R=301,L]  //eléteszi a www. előtagot
RewriteCond %{THE_REQUEST} ^.*/index.php
RewriteRule ^(.*)index.php$ http://www.oldal.co.uk/$1 [R=301,L] //levágja az index.php-t


Viszont sehogy se tudom a dinamikus url-eket átalakitani, mert vagy semmit nem csinál vagy Internal Server Error-t ír ki hibaüzenetként.
RewriteRule ^/([^/]*)\.html$ /valami.php?p=$1 [L]
De mondjuk nem is ezt akarnám, hanem a www.oldal.co.uk/valami.php?p=semmi.nemsemmi helyett www.oldal.co.uk/semmi/nemsemmi
 

Java update - vírusos?

inf · 2016. Május. 27. (P), 16.59
Ma felugrott nekem egy popup win7 alatt, hogy engedélyezem e a java update-nek, hogy módosításokat hajtson végre. Ez meglepő volt, mert úgy van beállítva nálam, hogy jelzi, ha van frissítés, de nem indítja el automatikusan. A digitális aláírás rendben volt, úgyhogy rányomtam. Utána feljött a vírusirtó egy olyannal, hogy kéretlen alkalmazást próbál telepíteni a cucc. Nyilván rámentem, hogy megtisztítás. Utána kaptam egy olyan üzenetet a rendszertől, hogy valamelyik dll fájl, amit fel próbált rakni nem volt megfelelően digitálisan aláírva. Gondolom én amibe belenyúlt a vírusirtó, arra nem stimmelt az aláírás. Egyelőre lelőttem az egész java-t a pereputtyával, mert van jobb dolgom is most, mint hogy vele bohóckodjak. Szerintetek elképzelhető, hogy tényleg vírust próbált telepíteni a java update?