ugrás a tartalomhoz

Archívum - Feb 14, 2016

Page Load Time

alkony4 · 2016. Feb. 14. (V), 02.15
Szervusztok!

Azon problémával fordulok hozzátok, hogy egy korábbi problémám kapcsán (lassú oldal betöltés) kerestem egy egyszerű kis php scriptet ami megmondja az oldal betöltési idejét íme:
<?php
$start = microtime(true);
$y = 0;
for($x=0;$x<=1000000;$x++)
	{
	$y = $x;
	$y *= pi();
	$y *= (pi() * 2);
	}
$end = number_format((microtime(true) - $start), 2);
echo $end;
?>
Az alábbi kód, ami példavideóban is igen kicsi volt nálam jelentős időt vesz igénybe hogy lefusson, közel 1 másodperces lefutási időt.
Gondolom nem olyan szép dolog ez a 1 millás ciklus, viszont ennek ellenére is ennek szépen gyorsan le kellene futnia, főleg ha volt rá példa is.
Mitől lehet ez? A gép teljesítménye szerintem kilőve mert 8gb-ram nem leterhelve proci is egy 4 magos amd phenom 2.2 ghz-n (4 mag) átlag 5-7%os kihasználtsággal (php script lefuttatásakor 20-50%). Tehát nem meríti ki a gép teljes igényét viszont még is látványosan meghúzza a procit az a kis egyszerű kód.

Ölteitek, segítségetek előre is köszönöm.

Szerkesztve:
Megnéztem egy külső webszerveren, ott 4 másodpercet vett igénybe a kód lefutása. Létezik hogy, egyes kódok (ha egy millaszor kell nekik lefutni) ilyen irdatlan mértékben lassan fussanak le?
Orvoslatként mit tehet az ember? Főleg ha egyes ehhez hasonló kódokat többször is más más felhasználók futtatnának? Atomerőmű vásárlása?
Köszönöm.