ugrás a tartalomhoz

Archívum - Május 2014

május 31

pub/sub event reflection

inf · 2014. Május. 31. (Szo), 14.15
Nemrég találkoztam egy érdekes problémával, gondoltam megosztom veletek is. Az egész data binding-hoz kapcsolódik, illetve js-hez, de általánosítható bármilyen nyelvre.

Az alap probléma gyakorlatilag egy általános data binding megoldás keresése volt. Elég szépen le lehet írni a data binding-ot, mert körülbelül arról van szó, hogy adat forrásokat kell szinkronba hozni. Az egyik a model, a másik a view, de lehet tetszőleges számú model és view is. Pl backbone esetében hozzácsapnak egy model-t egy view-hoz és szevasz. Ha általánosan akarjuk leírni a dolgot, akkor n:m reláció esetében a legegyszerűbb, ha létrehozunk egy relationship típust, amiben letároljuk, hogy mi áll mivel kapcsolatban. Szóval arra gondoltam, hogy csinálni kell egy Hub osztályt, ami majd továbbítja a többi adatforrásnak a change event-eket.

A gond csak ott van ezzel a megközelítéssel, hogy az adatforrás, ami kiváltja az eseményt szintén fel van iratkozva erre a Hub-ra, mint esemény figyelő. Így könnyen előfordulhat az, hogy elkezd a rendszer oszcillálni attól, hogy az adatforrás és a hub között vagy két adatforrás között oda-vissza verődnek az események. Egy change egy adatforráson kivált egy eseményt, ezt publikálja a Hub-on, ami visszaküldi ugyanazt az eseményt, ami szintén kivált egy change-t, ami kivált egy új eseményt, és így tovább... Mit gondoltok mi erre az általános megoldás?
 

Adaptive Placeholders

retnek · 2014. Május. 31. (Szo), 12.44
Alkalmazkodó beviteli mező címke CSS-sel
 

Uncaught SyntaxError: Unexpected token h

CatoPurnell · 2014. Május. 31. (Szo), 12.08
Sziasztok, a következő probléma megoldásához kérnék egy kis segítséget, íme a hiba, alatta pedig a két függvény.

május 31

PHP mail() függvény

PoLáKoSz Tamás · 2014. Május. 30. (P), 22.37
Sziasztok!

Van egy hosting, akitől VPS-t bérlek egy társammal. Kaptunk hozzá egy weblapot, amivel elkezdtem leveleket küldeni egy MySQL táblából, csak mivel régebben olvastam, hogy mail() függvény elméletben maximalizálva van, írtunk a hostingnak, hogy mennyit engedélyeznek, erre azt írták, hogy nem szabad.
Elkezdtem keresgélni Google-ban, hogy hogy lehetne ezt kiküszöbölni. Találtam egy témát, amiben szerepelt egy Cron, meg egy PostFix nevű valami, ami nem tudom mi pontosan.

Tudom, hogy sokaknak ez alap dolog, de én tényleg nem értek hozzá.

Az lenne a célom, hogy valamilyen úton-módon kb. 6000 E-mail címre kiküldjek egy E-mailt, aminek a tartalma ugyan az.

Ez megoldható akár a számítógépemről? Lehet hülyeséget kérdeztem. Valamit olvastam szerverről, meg hogy ez a PostFix valami ubuntus dolog. Az a baj, hogy ezzel az infóval sem tudok mit kezdeni, mert nem értek hozzá. Win7 operációs rendszerem van gépemen, Virtuális Szervert kéne készíteni, és arra kéne raknom egy Linux opercáiós rendszert, amin tudnám használni a PostFix-et?

Ha kezdő számára érthető leírást is tudsz adni, elég az, mert abból rá tudok jönni dolgokra, csak kéne egy vonal, amin el tudok indulni.

Előre is köszönöm,
Szép estét :D
 

API-t a népnek!

Max Logan · 2014. Május. 30. (P), 20.30
Az utóbbi időben többször szóba került az API-k kérdése. Ezzel kapcsolatban közös gondolkodásra hívlak benneteket. Beszélgessünk arról, milyen online szolgáltatásoknak lenne érdemes publikus API-t biztosítani, amivel többletértéket tudnának teremteni, közvetetten (vagy közvetlenül) pedig akár haszonra is szert tenni.

Elindítanám a gondolkodás fonalát azzal, hogy szerintem jó lenne, ha az online könyváruházak (beleértve az antikváriumokat) biztosítanának API-t, amin keresztül elérhető lenne az adatbázisuk egyébként is publikus információhalmaza. Nem nehéz ötletet találni, hogy mire és hogyan lehetne egy ilyen API-t felhasználni.
 

május 29

post írása

AnubisHU · 2014. Május. 29. (Cs), 20.33
Sziasztok!

A weboldalamon szeretnék egy egyszerű feed rendszert csinálni, amire a felhasználók postolhatnak és automata bejegyzések kerülnek.
De nem tudom, hogy lehet úgy elküldeni az üzenetet, hogy ne kelljen hozzá frissíteni az oldalt, ne legyen újra letöltés, hanem rögtön tegye közzé a postot mint facebook-on meg sok másik oldalon.

Bármilyen megoldás megteszi :)
Köszi előre is.
 

Alkotmánybíróság: egy lépés az internetes cenzúra felé

Joó Ádám · 2014. Május. 29. (Cs), 17.39
Az Alkotmánybíróság felszámolja a kommentelést a magyar weben
 

GoodRelations: The Professional Web Vocabulary for E-Commerce

inf · 2014. Május. 29. (Cs), 16.12
Webshop kereshetőség szempontjából a leghasznosabb ontológia
 

QR kód követése böngészőből

inf · 2014. Május. 29. (Cs), 05.02
Tudtok olyan firefox kiterjesztésről, ami képes QR kódot követni?

Elméletileg ez chrome-hoz működik. Arra vagyok kíváncsi, hogy lehetséges e ma megvalósítani QR kód alapú beléptető rendszert a hagyományos jelszavas megoldások helyett, illetve, hogy mennyire bonyolult mindez...
 

május 28

Ingyenes magyar wordpress eseménynaptárat keresek

lord · 2014. Május. 28. (Sze), 12.30
Új vagyok még wordpress téren, amiket eddig találtam, az mind fizetős vagy nem magyar. Hol szokás ilyesmit keresni? Annyit szeretnék,hogy fel lehessen vinni eseményeket az admin felületen és azokat meg lehessen nézni az oldalsávban lévő naptár napjaira kattintva. Remélem,érthető. Előre is köszönök minden segítséget.