ugrás a tartalomhoz

Archívum - Jún 8, 2012

PHP - move_uploaded_file mennyire fontos

inf · 2012. Jún. 8. (P), 20.22
Üdv.

Van egy olyan kínom a php-val, hogy a fájlnevek helyett szeretnék File objecteket használni, és a move_uploaded_file nagyon bekever ebbe. A kérdésem az, hogy van e bármilyen veszélye annak, hogyha sima move-al mozgatom a feltöltött fájlt?

(A $_FILES-ban előzőleg ellenőrzöm, hogy nincs e feltöltési hiba...)
 

Furcsaság a jQuery slide funkciójában

gdori · 2012. Jún. 8. (P), 14.50
Sziasztok!

Egy jQuery content slidert szeretnék összedobni, de sajnos amint rábökök a balra linkre szépen elcsúsztatja a dobozt, majd egy fehér doboz villan fel és annak a helyére jön be a következő elem. Ezen a linken elérhető. Kérdésem az lenne, hogy jó megoldást használok, vagy esetleg valami mással kellene próbálkoznom? Előre elkészített slidereket nem szeretnék használni, mindenképpen én írnám meg, csak itt elakadtam. Köszönöm!
 

HTML űrlap e-mail tárgya

biroda · 2012. Jún. 8. (P), 07.54
Kedves Mindenki!

Lenne egy kis problémám...már hajnal óta googlizgatók rá, de nem találom a megoldást. Tutira én vok a hülye, de egyszerűen nem értem...
Tehát a szitu: webes űrlapot készítek amit kitöltés után szeretnék eldobni email-ba és nem tudom, hogy adhatnék az email-nek tárgyat...
A formom így néz ki:

<form method="post" action="mailto:valami##kukac##megvalami.akarmi">
Úgy olvastam, hogy egy rejtett mezőt kell beletenni ami megmondja az email-nek, hogy mi legyen a tárgya. De nem találtam konkrétan rá utaló tag-et.
Esetleg valaki tud segíteni? Esetleg egy példával?
Előre is köszi!

Üdv.: biroda
 

DI Container

T.G · 2012. Jún. 8. (P), 07.05
Egy másik fórumtéma kapcsán merült fel bennem a kérdés, hogy konkrétan mit is jelent a „Dependency Injection Container”, mire jó és hogyan kell használni?

Egy minta, ahol gyártófüggvényként lett bemutatva: http://fabien.potencier.org/article/12/do-you-need-a-dependency-injection-container
És egy másik minta, ahol egy asszociatív tömbként: http://pimple.sensiolabs.org

Azért ez a kettő nem egészen ugyanaz, magam részéről a DI-t előszeretettel használom és amikor azt hiszem, hogy DIC-et használok, akkor meg az elsőhöz hasonló szerkezetet, sok „boilerplate kóddal”. :)

Igaz, azt sosem értettem, hogy ezt miért konténernek hívjuk, de valahogy elfogadtam.
Tehát a kérdés: ez csak nekem ellentmondás és tényleg ugyanarról van szó? Vagy az első verzió esetén még nem beszélhetünk DIC-ről, akkor mi az? :)