ugrás a tartalomhoz

Archívum - Jún 20, 2012

Kérdés: PHP kód "megvédése" hogyan?

Zsolesz74 · 2012. Jún. 20. (Sze), 14.07
Sziasztok!

Egy olyan problémában kérném segítségeteket, hogy mi a teendő akkor, ha ha ügyfelem csak akkor hajlandó fizetni, ha a szerverére töltöm fel a kódokat, de sajnos félő, hogy egyszerűen lemásolja, s elfelejt fizetni. Sajnos a program nagy részét már feltöltöttem a szerverére, eddig ott tesztelték, de a programozója elszólta magát, hogy nagyon átlátható a kód, könnyű benne módosítani. Ezek után a többit a sajátomra töltöttem fel, ahol fut is jól, tesztelte is, de nem hajlandó fizetni, csak akkor, ha azt az Övére is feltöltöm. Olyan ötletet kérnék, ami vagy egy idő után "megsemmisíti" a kódokat, avagy úgy van becsomagolva, hogy az visszafejthetetlen. (md5 hash stb-t ismerem, nekem sem sok idő visszafordítani).
A jótanácsokat nem kérem, hogy szerződés meg ilyesmi, nincs pénzem ügyvédre, hogy pereskedjek.
Hasznos, gyakorlati tanácsot várnék.

Üdv:
Zsolesz
 

Kép igazítás probléma

Karvaly84 · 2012. Jún. 20. (Sze), 06.02
Sziasztok!

Valószínűleg én vagyok az analfabéta és mivel angolul nem tudtam megfogalmazni a problémám, nem tudtam érdemi találatot kicsikarni a keresőből, így felteszem a kérdést:

Lényegében van egy konténer div 336 pixel széles belső térrel. 360(padding: 0 12px);

Ebbe a konténerbe pakolnék 7 darab 48x48-as képet ami együtt elvileg pont 336 pixel;

A Firebug-al nem mentem sokra, viszont egy outline beállításával a képeken látszik, hogy a képek között kb 2 pixel széles tér van, ami miatt az utolsó kép lecsúszik új sorba;