ugrás a tartalomhoz

Archívum - Ápr 5, 2012

Umbraco 5 többnyelvűség

Creative · 2012. Ápr. 5. (Cs), 16.16
Üdv!

Nos, ilyen témában sem kértem még segítséget, de hát mindent el kell kezdeni valahol :) Adott, hogy kell egy kétnyelvű weblap, ilyen s ilyen tudással, .NET alapokon. Oké de mi? Hosszas keresés s mérlegelés után az Umbraco CMS mellett voksoltunk többen is így megkaptam feladatul a kiismerését, élesítgetését :)
Persze, értem én hogy pont most költözik át az eddigi online-help-base, meg archiválgatják, meg stb. Értem azt is, hogy a nemrég kiadott legújabb verzióhoz nincs semmi kézzel vagy lábbal fogható leírás se, ami azt mutatná be, hogy lehet megoldani néhány már-már triviálisnak tűnő problémát, amit eddig meglehetett, de azért ez így mégis kissé tré :(
Tehát adva vagyon egy már két saját Document type, egy a nyitólapnak, egy egy sablon tartalmi oldalnak. Ehhez létrehoztam a szükséges Master page templatet, plusz annak a két view-ját. Létrehoztam a stílusokat, js-eket, feltöltöttem a képeket is a megfelelő mappába (Persze localhoston futtatva egyelőre).
A probléma ott kezdődik, hogy próbálom beállítani a többnyelvűség miatt az url-eket, ami hiába a jól bekonfigolt iis, hiába a megfelelő language-settings, mégis hibádzik. Konkrétan, ha a magyar nyelvet próbálom belőni url-re, akármit írok, az alábbi hibát kapom:
"Please enter a valid domain name and port (if a port is assigned)"
Az alap oldalnál ezt a hibát nem kapom. S mivel a hivatalos wiki s fórum is halott v5 -ös multilingual téren, így elkeseredésemben ide fordultam, hátha valakinek ismerős a rendszer s foglalkozik vele, esetleg már találkozott eme hibával is.

C.
 

$_SERVER['HTTP_REFERER'] -ben kapott érték szétbontása

lotanujo · 2012. Ápr. 5. (Cs), 15.35
Sziasztok!

A weboldalamra érkező látogató előzőleg meglátogatott weboldal url címéből egy részletet szeretnék csak kiszedni.
pl.: http://www.google.hu/#hl=hu&site=&source=hp&q=tavasz

Ha Google oldaláról ékezik a látogató a tavasz kulcsszóval akkor nekem ebből az urlből a tavasz szóra lenne szükségem.

Ezt hogy tudom kinyerni?

Köszönöm!