ugrás a tartalomhoz

Umbraco 5 többnyelvűség

Creative · 2012. Ápr. 5. (Cs), 16.16
Üdv!

Nos, ilyen témában sem kértem még segítséget, de hát mindent el kell kezdeni valahol :) Adott, hogy kell egy kétnyelvű weblap, ilyen s ilyen tudással, .NET alapokon. Oké de mi? Hosszas keresés s mérlegelés után az Umbraco CMS mellett voksoltunk többen is így megkaptam feladatul a kiismerését, élesítgetését :)
Persze, értem én hogy pont most költözik át az eddigi online-help-base, meg archiválgatják, meg stb. Értem azt is, hogy a nemrég kiadott legújabb verzióhoz nincs semmi kézzel vagy lábbal fogható leírás se, ami azt mutatná be, hogy lehet megoldani néhány már-már triviálisnak tűnő problémát, amit eddig meglehetett, de azért ez így mégis kissé tré :(
Tehát adva vagyon egy már két saját Document type, egy a nyitólapnak, egy egy sablon tartalmi oldalnak. Ehhez létrehoztam a szükséges Master page templatet, plusz annak a két view-ját. Létrehoztam a stílusokat, js-eket, feltöltöttem a képeket is a megfelelő mappába (Persze localhoston futtatva egyelőre).
A probléma ott kezdődik, hogy próbálom beállítani a többnyelvűség miatt az url-eket, ami hiába a jól bekonfigolt iis, hiába a megfelelő language-settings, mégis hibádzik. Konkrétan, ha a magyar nyelvet próbálom belőni url-re, akármit írok, az alábbi hibát kapom:
"Please enter a valid domain name and port (if a port is assigned)"
Az alap oldalnál ezt a hibát nem kapom. S mivel a hivatalos wiki s fórum is halott v5 -ös multilingual téren, így elkeseredésemben ide fordultam, hátha valakinek ismerős a rendszer s foglalkozik vele, esetleg már találkozott eme hibával is.

C.
 
1

Miért?

Poetro · 2012. Ápr. 5. (Cs), 16.35
Miért választottatok egy olyan rendszert, amit nem ismer senki, és nincs hozzá dokumentáció? Csak úgy érdekel. Biztos vagyok benne, hogy van sok más CMS .NET alá, amihez van dokumentáció, jól működik, és tud többnyelvűséget.
2

not my fault

Creative · 2012. Ápr. 5. (Cs), 16.36
Sajnos a döntés nem rajtam állt/múlott. Akkor inkább már Orchard, mert free, mert hatalmas help van hozzá főleg hogy Microsoft találmány s mert ezzel már volt is dolgom. Vagy Joomla, esetlegesen Drupal. De nem enyém volt a döntés :( Én csak a szenvedő fél vagyok, aki a haját tépi ^^'