ugrás a tartalomhoz

Archívum - Júl 8, 2011

Zend .htaccess probléma?

Navee · 2011. Júl. 8. (P), 16.23
Sziasztok!

Szeretnék egy óriási segítséget kérni: Zend Framework-ben írok egy miniadmint, és eljutottam ahhoz a részhez, hogy szükségem lenne egy wysiwyg szerkesztőre (tinyMce-t választottam). Be is raktam az index.php-vel egy szinten lévő js/tiny_mce könyvtárba. Behúztam, tök jó, megjelent. Szerettem volna beilleszteni képet, és ehhez a tinyMce editor menüsorán a kép beillesztése gombra kattintottam (még alap tinyMce-m van, nem telepítettem fel hozzá semmilyen kiegészítőt). Ekkor jött fel egy popup ablak, és egy üzenet, hogy letöltöm e az image.htm fájlt. Elméletileg ennek le kéne futni, nem pedig letöltődnie. (ez a fájl a [public_html]/js/tiny_mce/plugins/adimage könyvtárban van).
Elkezdtem agyalni, mi lehet a probléma, és oda jutottam, hogy biztos a .htaccess-ben van valami gebasz. Megnéztem, Zend-ék által ajánlott alap .htaccess fájlom van, a következő tartalommal:

RewriteEngine On
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -s [OR]
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -l [OR]
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -d
RewriteRule ^.*$ - [NC,L]
RewriteRule ^.*$ index.php [NC,L]


Mivel annyira - leginkább semennyire - nem értek a .htaccess-es dolgokhoz, elkezdtem kutakodni, mit kéne módosítanom, hogy szeresse. Rengeteg dolgot találtam, próbálkoztam, de mégsem működött semmi. Aztán megpróbáltam direktbe beírni a böngészőbe a file-t a teljes útvonallal, de arra is ugyanazt küldte. Aztán egy időre átneveztem a .htaccess fájlt .htaccessx-re, hogy megpróbáljam a nélkül, de úgy sem működöt! :( Viszont megpróbáltam .js fájlokat beadni url-be, működött .htaccess-el és nélküle is.
Fizetős tárhelyet használok, nem lokált és nem ingyeneset. Igazából a szolgáltatóval sosem volt problémám.

Valakinek van ötlete, hogy mi a frászkarikát nézek be, mielőtt a maradék hajállományomat is kitépem? :)

Előre is köszönök minden hozzászólást!
 

CodeIgniter session elveszik post után

shamanix · 2011. Júl. 8. (P), 12.43
nem tudok rájönni hogy miért, 1.7.2. ben minden jol mukodott, frissitettem 2.0.2-re a CI-t és uabban az alkalmazasban a
$user=$this->session->userdata('user');
elveszik, de csak miutan a formot postolom uazon az oldalon, vkinek vmi ötlete?

ja és ha kiirom a usert:
$user=$this->session->userdata('user');
print $user;
//..többi programrész

akkor bar figyelmeztet h :
Message: Cannot modify header information - headers already sent by ...application/controllers/menu.php:56)
hiszen a controllerben irom ki, még a view elott, ez értheto is,
viszont a session megmarad, nem veszik el, nem értem..




kösz
 

FUEL(PHP) keretrendszer

bh · 2011. Júl. 8. (P), 11.42
Egy friss PHP-s keretrendszerről, a FUEL-ről egy vázlatos leírás
 

Conference videos for DjangoCon Europe 2011

laco · 2011. Júl. 8. (P), 11.41
DjangoCon Europe 2011 videók
 

Összetett folyamat hibakezelése

Max Logan · 2011. Júl. 8. (P), 11.03
Adott egy összetett folyamat, jelen esetben egy megrendelés feladás. Ezen folyamat kapcsán nem igazán tudom, hogy mi lenne a jó megoldás a hibakezelésre.

A felállás: adott egy rendszer, melyben a felhasználó összeállít egy megrendelést. A megrendelés első körben elmegy SOAP kérésként. Ha a SOAP hívás sikeres, akkor létre kell hozni egy PDF dokumentumot a megrendelésből, majd ezt letárolni fájl szinten. Ezt követőn egy e-mail csatolmányaként ki kell küldeni a PDF-et. Majd ezt követően a megrendelés végösszegével növelni kell egy counter-t (amit aztán a rendszer egy másik funkciója használ majd).

Ez az egész tekinthető egy megrendelési folyamatnak. Ha mind a SOAP kérés (helyi hálón, másik szerver felé), mind a fájl letárolás (local), mind az e-mail küldés (SMTP-n keresztül), mind a counter növelése (DB szerver, szintén helyi hálóban másik szerveren) sikeresen megtörtént, akkor joggal mondhatom, hogy a megrendelési procedúra sikeres volt.

De mi van akkor, ha mondjuk a SOAP kérés sikeres, de a PDF fájlba mentése már nem ok. Ekkor nem tudom e-mailben küldeni, ami szükségszerű lépés lenne, mert akkor teljes a folyamat, ha az is megvan.

Mi ilyenkor a célszerű megoldás? Az egész folyamatot kezeljem "tranzakcióként" és csak akkor mondjam, hogy sikeres mentés, ha tényleg minden művelet sikeres volt (ekkor pl. kellene a SOAP hívás visszavonhatósága, ami jelenleg pl. megoldhatatlan)? Vagy?

Van erre valami irodalom, hogy ilyen komplex megoldások (folyamatok) esetén miképpen kell/célszerű eljárni? Vagy minden eset más és más és az adott folyamat esetén magunknak kell felállítani, hogy mit miképpen kezelünk le?